Ми у Facebook
13.09.2022, 22:15

У Рівному є потреба в донорській крові усіх груп

Сьогодні ми як ніхто розуміємо, що зараз той час, коли потрібно в рази більше крові, ніж зазвичай! І саме добровільна та регулярна пожертва крові рятує тисячі життів!
Як повідомили в Рівненській обласній дитячій лікарні, наразі існує потреба в донорській крові всіх груп.

«Варто пам’ятати, що кров потрібна завжди. У медичній практиці є багато непередбачуваних ситуацій, коли потрібне переливання крові. Досі немає аналогів, які можуть замінити кров, кров не виробляється в лабораторії, її неможливо синтезувати, коли немає крові шанси вижити дуже малі!» - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років. Ваша вага має бути не менше 50 кг - інакше забір крові може бути небезпечним для вашого здоров'я.

Щоби стати донором, ви маєте пройти відповідне медичне обстеження у медзакладі перед здачею крові і у вас немає бути протипоказань, визначених МОЗ України.

Абсолютні протипоказання для донорства крові та її компонентів

Незалежно від давності захворювання та результатів лікування, донорами крові не можуть бути з наступними протипоказаннями.

Інфекційні та паразитарні захворювання

СНІД, носійство ВІЛ-інфекції, сифіліс вроджений або набутий, вірусні гепатити, позитивний результат дослідження на маркери вірусних гепатитів, усі форми туберкульозу, бруцельоз, сипний тиф, туляремія, лепра, хвороба Крейтцфельдта-Якоба, ехінококкоз, токсоплазмоз, філяріатоз, ришта, лейшманіоз.





На правах реклами