Ми у Facebook
15.09.2022, 08:02

Ні дрів, ні грошей: На Рівненщині ошукали людей, що запасались на зиму

Фото: Суспільне Рівне

Поліція фіксує у Рівненській області випадки шахрайства на закупівлі дров.
До поліції звернулося троє людей, які заплатили за товар, але не отримали його. За фактами шахрайства відкрили кримінальні провадження.

12 вересня до правоохоронців звернулися жителі Рівненського та Вараського районів, яких ошукали невідомі, повідомила спеціалістка відділу комунікації Світлана Карачун.

44-річна жителька селища Рафалівка в одній з місцевих груп у соцмережі побачила оголошення про продаж дров. Вона сконтактувала з продавцем, який представився нібито працівником лісгоспу з Волині.

"Він наголосив на повній оплаті, й аргументував це тим, що аби вивезти дрова із території лісгоспу, потрібно мати всі необхідні документи, зокрема, і чек про оплату. Жінка перерахувала вісім тисяч гривень на вказаний номер картки. Втім, наступного дня так і не дочекалася КамАЗу з оплаченим замовленням", — коментує Світлана Карачун.

При дзвінках на контактний телефон вона почула, що абонент — поза зоною досяжності. В аналогічну ситуацію втрапив 28-річний житель села Миротин.

"Чоловік розрахувався за дрова із псевдопрацівником лісгоспу із Київської області, поповнивши банківську картку невідомого на суму 10 500 гривень", — додає спеціалістка відділу комунікації.

12 вересня правоохоронці отримали також повідомлення від жительки села Білів, яка перерахувала десять тисяч гривень за купівлю дров. Оголошення про їхній продаж жінка побачила у Facebook. Після проплати за товар продавець за зв'язок не вийшов.

За фактами шахрайств дізнавачі поліції відкрили кримінальні провадження.

У поліції зазначили, що з наближенням опалювального сезону, який прогнозують важким, випадки шахрайств на закупівлі дров почастішали. Відтак, наголошують, що придбати дрова на Рівненщині можна офіційно через лісгоспи.





На правах реклами