Ми у Facebook
15.09.2022, 15:18

Домашній кетчуп «Балтімор»: смачніше ви не куштували

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти (на 3 банки по 1 л):

Томатна маса – 8 л
Болгарський перець – 10 шт.
Цибуля - 8 шт.
Цукор - 3 склянки
Сіль – 4 ст. л.
Гірчиця – 2 ст. л.
Хмелі-сунелі – 2 ч. л.
Червоний гострий перець – 2 ч. л.
Чорний запашний перець – 2 ч. л.
Часник - 4 головки
Оцтова кислота (70%) – 3-4 ст. л.

Приготування:

1. Помідори промиваємо, ріжемо на шматочки та пропускаємо через блендер. Потім відкидаємо масу на сито, щоб стекла зайва рідина.
2. Тепер кладемо густу масу в каструлю, заварюємо її і знову поміщаємо на сито. Протираємо, прибираючи кісточки та шкірку. Ця чиста маса і буде основною для кетчупу.
3. Перці миємо, забираємо кісточки і ріжемо на шматочки. Подрібнюємо в блендері до однорідної маси з додаванням томатного соку, що вийшов (приблизно 1 л). Подрібнені перці додаємо до соку.
4. Будь-яким зручним для вас способом подрібнюємо цибулю і додаємо її в ту ж каструлю. Ставимо її на вогонь і варимо до бажаної густоти (приблизно 1-1,5 години), періодично помішуючи.
5. За 10 хвилин до кінця варіння додаємо всі спеції та ретельно перемішуємо. І перед зняттям каструлі з вогню додаємо оцтову кислоту і теж перемішуємо.
6. Закочуємо в заздалегідь підготовлені банки, обгортаємо і залишаємо так до повного остигання.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами