Ми у Facebook
15.09.2022, 22:11

Як доглядати за вишнею осінню: поради садівникам

Процедури, які необхідно провести з вишневими деревами восени, щоб вони порадували вас шикарним цвітінням та рясним урожаєм.
Перекопуємо ґрунт у приствольному колі (не глибше, ніж на 15 см) та розбиваємо граблями земляні грудки. Забираємо коріння бур'янів.

Відразу після перекопування проводимо вологозарядний полив, витрачаючи по 2-3 відра на кожне дерево. Температура води має бути мінімум на 5 градусів вищою, ніж температура повітря. Полив виробляємо в ствольні круги, обмежені траншеєю (8-12 см глибиною).

Підгодовуємо дерева. Підживлення можна поєднати з поливом. Проводити її найкраще на початку осені.
• Як добрива вносимо компост. Витрачаємо від 1,5 до 2 кг на 1 кв.м приствольного кола молодих дерев, для дерев віком від 7 років - від 2,5 до 3 кг на 1 кв. м.
• Також можна внести фосфорнокалійні добрива. Молодим деревам: 2 ст. л. суперфосфату та 1 ст. л. хлористого калію на 1 кв.м пріствольного кола; плодоносним деревам: 3 ст. л. суперфосфату та 1,5 ст. л. хлористого калію.

Проводимо санітарну обрізку: видаляємо хворі, зламані та сухі гілки. Усі тріщини та пошкодження на корі замазуємо садовим варом.

Обприскуємо дерева 5% розчином сечовини після перших заморозків, щоб знищити шкідників зимуючих на дереві.

Штамби молодих дерев обертаємо мішковиною, ялиновим лапником або газетами. Основу ствола захищаємо від гризунів, використовуючи пластикову сітку.

Дорослі дерева потрібно буде побілити, коли пройдуть осінні дощі.





На правах реклами