Пиріг «Бабусина серветка»: великий та смачний
Борошно - близько 3 склянок(+/-)
Молоко – 250 мл
Яйце - 1 шт.
Масло вершкове - 50 г
Дріжджі сухі - 9г
Цукор – 4-5 ст.л.
Сіль – 0.5 ч.л.
Яйце - для самозки пирога
Для начинки
Арахіс 300 г (можна волоські горіхи)
Цукор -100 г
Кориця-2 ч/л
Вершкове масло-120г
Також можна робити макову начинку
- дріжджі розчиняють з теплим молоком з олією та цукром, додавати яйця, а потім додавати борошно. Борошно, як завжди, відразу не додаємо, просіюємо поступово, стежимо за консистенцією тіста.
- Змішувати гладке не липке тісто.
- тісто відправляємо у тепле місце підніматися.
готуємо начинку: арахіс (смажений) подрібнити, додати цукор, олію. За консистенцією виходить маса, яку можна буде змастити.
- Тісто підійшло. Розділити його на 4 рівні частини. Кожну частину по черзі розкотити у тонке коло.
- Одразу ж викласти коло тіста на пергамент дека, де формуватиметься пиріг.
- Начинку розділити на 3 частини та одну частину викласти на коло тіста. Поступово розподілити, не доходячи до краю.
- Виділити центр пирога склянкою або чашкою. Достатньо серединку тільки намітити.
- розрізати пиріг на 12-13 сегментів, не торкаючись виділеного центру.
- Взяти два сегменти та перекрутити від центру в протилежні сторони двічі. Тобто зробити два витки, а на третьому – закріпити.
- Дати пирогу піднятись у теплому місці, потім змастити збитим яйцем. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці. Пиріг має стати рум'яним і добре підвестися.
- це дуже смачний і ніжний пиріг, обов'язково спробуйте!

Над містом Рівне замайорів кримськотатарський прапор

Сьогодні, 26 лютого, Україна відзначає День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.
переглядів: 146
Коли почнеться Великий піст у 2025 році

Великий піст - один із важливих постів для православних християн, адже він передує Великодню.
переглядів: 1720
Рівненщина простилася із полеглими Захисниками

Попрощались із чотирма захисниками - Ігорем Остаповцем із Сарненщини, Олександром Величком із Рівненської та Яном Лосем із Здовбицької громад та Олександром Грицаніком із Вараша.
переглядів: 126
Які культурні заходи будуть сьогодні у Рівному

Дізнайтеся, куди сьогодні, 26 лютого, можна буде сходити.
переглядів: 128
Яке церковне свято відзначають 26 лютого за новим календарем

Сьогодні, 26 лютого, православна церква вшановує пам’ять святого Порфирія, єпископа Газського. Він народився близько 347 року в Солуні (сучасна Греція) у знатній і заможній родині.
переглядів: 197