17.09.2022, 16:19
Пиріг «Бабусина серветка»: великий та смачний
Дуже смачний пиріг, називається «Бабусина серветка», як булочка. Начинку можна робити з маком або з грецькими горішками, на ваше бажання. Але з арахісами також дуже смачно.
Треба
Борошно - близько 3 склянок(+/-)
Молоко – 250 мл
Яйце - 1 шт.
Масло вершкове - 50 г
Дріжджі сухі - 9г
Цукор – 4-5 ст.л.
Сіль – 0.5 ч.л.
Яйце - для самозки пирога
Для начинки
Арахіс 300 г (можна волоські горіхи)
Цукор -100 г
Кориця-2 ч/л
Вершкове масло-120г
Також можна робити макову начинку
- дріжджі розчиняють з теплим молоком з олією та цукром, додавати яйця, а потім додавати борошно. Борошно, як завжди, відразу не додаємо, просіюємо поступово, стежимо за консистенцією тіста.
- Змішувати гладке не липке тісто.
- тісто відправляємо у тепле місце підніматися.
готуємо начинку: арахіс (смажений) подрібнити, додати цукор, олію. За консистенцією виходить маса, яку можна буде змастити.
- Тісто підійшло. Розділити його на 4 рівні частини. Кожну частину по черзі розкотити у тонке коло.
- Одразу ж викласти коло тіста на пергамент дека, де формуватиметься пиріг.
- Начинку розділити на 3 частини та одну частину викласти на коло тіста. Поступово розподілити, не доходячи до краю.
- Виділити центр пирога склянкою або чашкою. Достатньо серединку тільки намітити.
- розрізати пиріг на 12-13 сегментів, не торкаючись виділеного центру.
- Взяти два сегменти та перекрутити від центру в протилежні сторони двічі. Тобто зробити два витки, а на третьому – закріпити.
- Дати пирогу піднятись у теплому місці, потім змастити збитим яйцем. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці. Пиріг має стати рум'яним і добре підвестися.
- це дуже смачний і ніжний пиріг, обов'язково спробуйте!
Борошно - близько 3 склянок(+/-)
Молоко – 250 мл
Яйце - 1 шт.
Масло вершкове - 50 г
Дріжджі сухі - 9г
Цукор – 4-5 ст.л.
Сіль – 0.5 ч.л.
Яйце - для самозки пирога
Для начинки
Арахіс 300 г (можна волоські горіхи)
Цукор -100 г
Кориця-2 ч/л
Вершкове масло-120г
Також можна робити макову начинку
- дріжджі розчиняють з теплим молоком з олією та цукром, додавати яйця, а потім додавати борошно. Борошно, як завжди, відразу не додаємо, просіюємо поступово, стежимо за консистенцією тіста.
- Змішувати гладке не липке тісто.
- тісто відправляємо у тепле місце підніматися.
готуємо начинку: арахіс (смажений) подрібнити, додати цукор, олію. За консистенцією виходить маса, яку можна буде змастити.
- Тісто підійшло. Розділити його на 4 рівні частини. Кожну частину по черзі розкотити у тонке коло.
- Одразу ж викласти коло тіста на пергамент дека, де формуватиметься пиріг.
- Начинку розділити на 3 частини та одну частину викласти на коло тіста. Поступово розподілити, не доходячи до краю.
- Виділити центр пирога склянкою або чашкою. Достатньо серединку тільки намітити.
- розрізати пиріг на 12-13 сегментів, не торкаючись виділеного центру.
- Взяти два сегменти та перекрутити від центру в протилежні сторони двічі. Тобто зробити два витки, а на третьому – закріпити.
- Дати пирогу піднятись у теплому місці, потім змастити збитим яйцем. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці. Пиріг має стати рум'яним і добре підвестися.
- це дуже смачний і ніжний пиріг, обов'язково спробуйте!
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1215Інші статті рубрики:
У Рівному виступить відома бандуристка KRUT
Завтра, 20 квітня, відома артистка виступить у Органному залі. Концерт запланований о 18 годині.
переглядів: 239
У Рівному почався новий збір на дрони
Місто оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ.
переглядів: 264
Прикмети та заборони цього дня: усе, що слід знати про 19 квітня
Українці вшановують пам'ять святого Іоана. До настання Нового року залишилося 256 днів.
переглядів: 309
З Днем ангела Івана: суперові вітання
Сьогодні, 19 квітня, Івани святкують свій День ангела.
переглядів: 226
Як продуктивно почати ранок: кілька потужних і дієвих порад
Пропонуємо вам кілька дієвих порад, які забезпечать чудовий і продуктивний ранок.
переглядів: 301