20.09.2022, 09:39

Найбільш вдалий рецепт сосисок у тісті: вийде в кожної

Тісто як пух, м'яке, повітряне і дуже смачне!
Можна в тісто класти більше цукру та спекти солодкі булочки, маковий рулет тощо.
З однієї порції тіста в мене виходить 16-18 сосисок у тісті.
Нам знадобиться:
~450 гр. борошна
150 мл. теплого молока
10 г мокрих дріжджів або 5 гр. сухих
1 яйце
2 ст.л. цукрового піску
1 ч.л. солі
2 ст. л. рослинної олії

Для змащування:
1 жовток та 1 ст. л. молока

З 150 гр. борошна, цукру, солі, дріжджів та теплого молока зробити опару. Як почне бульбашитися, додати яйце та інше борошно.

Можна половину молока для тіста замінити водою, тісто гірше не стає, випробуване☝🏼

Додайте борошно не відразу, т.к. може піти менше (або більше). Залежить від розміру яйця та рідини. Молоко бере трохи менше муки, ніж вода.

Замішуємо тісто, в кінці додаємо олію і домішуємо. Змащуємо посуд олією, кладемо тісто, накриваємо плівкою і залишаємо в теплі, підходити.

Через 1 частину обминаємо, знову накриваємо плівкою і залишаємо ще на 1 годину.
Далі ділимо тісто на шматочки, катаємо в ковбаски і обмотуємо сосиски в тісто.
Жовток збиваємо з молоком, змащуємо сосиски в тісті, печемо 20-25 хвилин при 180°С.