21.09.2022, 12:15

Простий рецепт скумбрії за копійки: смачніша червоної риби

Замаринувавши скумбрію за цим рецептом хоча б один раз, ви більше не будете використовувати інші варіанти.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:



- скумбрія 2 шт;
- цибуля 1 шт;
- пучок кропу;
- 2 ст.л солі;
- 1 ст.л цукру;
- коріандр, 1 ч.л;
- 3-4 шт запашного перцю;
- третина ч.л чорного перцю;
- олія соняшникова і вода по 100 мл;
- 2 – 3 часточки лимона;
- 50 мл оцту 9%;
- 2 шт. лаврового листу.

Процес приготування риби:



Рибу очищаємо від нутрощів, прибираємо голову, промиваємо холодною водою і добре просушуємо паперовими рушниками. Ріжемо порційними шматочками.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Зелень – кріп і петрушку просто ріжемо.

Змішуємо сіль і цукор, подрібнений лавровий лист, перець, коріандр і запашний перець.

Беремо чисту банку і на дно кладемо шар цибулі, посипаємо сумішшю солі з приправами і зеленню.

Кладемо шар риби і чергуємо з сіллю і спеціями, зеленню.

Зверху кладемо лимонні дольки.

Змішуємо холодну воду з оцтом і олією.

Заливаємо маринадом рибу, закручуємо кришку і ставимо на ніч у холодильник.

Вранці риба вже готова. Маринувати можна не в банці, а в контейнері з кришкою.

Подаємо рибу з картопляним пюре і на святковий стіл в якості смачної закуски.