Ми у Facebook
26.09.2022, 09:01

26 вересня: Яке сьогодні свято

Щодня і щомиті у світі вирує життя. Тож календар не може пустувати, за кожною датою стоїть якась подія. Які свята й події сталися 26 вересня.
У 26 вересня у світі відзначаються Всесвітній день контрацепції, Всесвітній день річок, Міжнародний день глухих, Всесвітній день здоров'я навколишнього середовища, Всесвітній день сітківки, Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, Європейський день мов.

За церковним календарем сьогодні, 26 вересня, день святого Корнилія, який жив у I столітті на території Риму. У Новому Завіті йдеться, що відомий він своїм праведним життям, але був "благочестивим і тим, хто боїться Бога" - саме так називали людей, які були язичниками, шанували Бога Ізраїлю, але не були членами іудейської громади.

На Русі день святого Корнилія стали називати Корнилів, оскільки в цей день прибирали з гряд коренеплоди: ріпу, буряк, редьку, моркву. "У Корнилів день - останню ріпу з городу геть", - говорили селяни. Вважалося, що з цього часу "корінь у землі не росте, а мерзне". Заморозки, які вже траплялися нерідко, могли занапастити врожай.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини