Ми у Facebook
29.09.2022, 08:15

У Луцьку містяни намагалися ліквідувати департамент муніципальної варти, але мер сказав своє слово

Незадоволені діяльністю департаменту муніципальної варти, а також їхнього безпосереднього керівника, жителі Луцька створили петицію і за тиждень назбирали необхідну кількість голосів для розгляду її міською владою.
Валентин Мамосюк, який створив петицію, вирішив таким чином звернути увагу очільників Луцька на діяльність муніципалів у Луцьку.
Схоже, людям “накипіло”, коли представники правопорядку заборонили старенькій бабусі торгували городиною, та ще й відібрали у неї весь “товар”. Такий випадок був не першим у Луцьку.

Бабуся отримала штраф, залишилася без городини, лучани обурилися, а муніципали виправдалися, бо ж торгівля у невстановленому місці.

Чи не найгіршим є те, що у Луцьку дійсно не вистачає спеціально обладнаних місць для торгівлі, як колись казали “Базарчиків”.

Валентин Мамосюк у петиції зазначив, що утримання даного Департаменту коштує чималих грошей. За місцевий кошт їм купують одяг, взуття, транспорт, гаджети. А, на думку автора звернення, ця "приватна армія" виконує замовлення групи депутатів і абсолютно не виконує своїх прямих функцій.

Що ж на це сказав мер?


Перш за все очільник Луцька Ігор Поліщук пообіцяв облаштувати спеціальні місця, щоб люди могли спокійно торгувати городиною і не тільки.

Що ж до петиції - Поліщук дав офіційну відповідь на неї.

У своїй відповіді Ігор Поліщук написав, що створення, функціювання та утримання департаменту муніципальної варти здійснюється в межах чинного законодавства України.

А задовольнити вимогу щодо перевірки діяльності муніципалів на чолі з Юлією Сиротинською - не реально. Адже створення комісії в такому складі, як пропонується в петицї, суперечить Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», бо постійні та тимчасові комісії є органами ради, що обираються з-поміж її депутатів, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету.

То ж муніципали продовжують працювати у Луцьку. Головне, щоб провадили свою діяльність правомірно.





На правах реклами