Ми у Facebook
18.10.2022, 09:00

Які кімнатні рослини не потрібно часто поливати

Фото ілюстративне

Кімнатні рослини - це частина затишку вашого дому. За ними потрібно доглядати, а якщо у вас часу обмаль, то ось вам підбірка красивих вазонів, які не потребують надмірної опіки й особливих умов.
Алое

Невибаглива рослина, яка не вимагає якогось певного догляду. Вона прекрасно почуває себе на підвіконні в будь-який сезон. Алое відносять до сукулентів — вид, який володіє великим м'ясистим листям, в якому рослина запасає вологу. Її вистачає на довгий час, тому квітка добре себе почуває в опалювальний сезон, легко адаптується до пересушеного повітря, терпляче чекає, коли її поллють і внесуть добрива. Єдине, без вологи алое не буде рости. Але і не зів'яне — воно здатне існувати без вологи до 6 років.

Ечеверія

Цей вид рослини не потребує особливої турботи, все, що йому необхідно – грунт для сукулентів і зрідка поливати. Наприклад, влітку достатньо полити один раз на тиждень, навесні та восени – один раз на місяць, а взимку можна – 1-2 рази за сезон.

Заміокулькас або Доларове дерево

Не примхлива до світла, ні до кількості вологи рослина. Прекрасно себе почуває в невеликому горщику, без підживлень і частого поливу. Якщо заміокулькас залишиться без вологи на довгий час, то просто скине листя, втративши свій декоративний вигляд. Однак бульба, яка залишиться в ґрунті, буде відчувати в цей час себе чудово. Як тільки земля насититься вологою, з нього з'являться нові відростки.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне


Каланхое

Ще один невибагливий сукулент, здатний радувати своїх власників яскравими, дрібними квітами різних відтінків. До того ж, він є лікарською рослиною. Каланхое чудово почувається на будь-яких вікнах. Полив проводять рідко, оскільки рослина володіє достатнім запасом вологи у своїх листках. Відмінно витримує різкі перепади температури і затінені місця. Для каланхое характерне тривале, рясне цвітіння навіть взимку.






На правах реклами