Ми у Facebook
30.09.2022, 15:22

Дитячі щеплення, брокколі, свинина та деякі інші продукти здатні впливати на перебіг коронавірусу

COVID-19 вкотре нагадує про себе. Ця хвороба є небезпечною для життя для одних, а в когось протікає безсимптомно. Стандартом стає повторне зараження коронавірусною інфекцією і чого чекати від наслідків – не відомо.
Дослідження стосовно цього вірусу,  який жахає увесь світ, тривають постійно.

Так, за результатами останніх було встановлено, що попередній контакт з алергенними білками може сприяти захисту від коронавірусу SARS-CoV-2, в результаті чого імунна система деяких людей може бути готова атакувати вірус, який викликає COVID-19.

Відповідно до дослідження, опублікованого в журналі Frontiers in Immunology, певні продукти харчування, вакцини проти інших хвороб, а також інші віруси та бактерії можуть впливати на організм таким чином. Усі вони містять білки, схожі на ті, що містяться в коронавірусі. Таким чином, вплив на них може навчити імунну систему швидше реагувати на будь-який вірус, з яким вона стикається, що має спільні риси з багатьма існуючими біологічними молекулами.

Американські вчені оцінили здатність антитіл проти білків SARS-CoV-2 зв’язуватися зі 180 різними білками, присутніми в їжі, двома різними вакцинами та 15 бактеріальними та вірусними білками.

У результаті антитіла до SARS-CoV-2 найсильніше реагували на звичайну кишкову бактерію Enterococcus faecalis і на вакцину проти дифтерії, правця та кашлюку (АКДС). Також спостерігалася дуже сильна реакція на білки, які містяться в таких звичайних продуктах , як брокколі, смажений мигдаль, свинина, кешью, молоко, соєві боби та ананас.

На жаль, дієти навряд чи буде достатньо для розвитку стійкості до COVID-19. Наявність антитіл до певного виду їжі зазвичай пов'язано з харчовою алергією або непереносимістю .

«Антитіла до їжі, як правило, можуть виробляти лише люди з негерметичним кишечником, тому я б не рекомендував їсти продукти, які викликають це, оскільки це призведе до цілого нового набору проблем», — вважає провідний автор дослідження доктор Арісто Воджані з Cyrex Laboratories в Арізоні.





На правах реклами