02.10.2022, 18:45

Рецепт маринованої капусти, що «з'їдається махом»

Капуста готується дуже швидко, виходить смачною, солодкою та хрумкою! Не встигнете помітити, як усі попросять добавки!

Зберігайте рецепт собі та пробуйте!
Інгредієнти:
Білокачанна капуста - 1,5 кг
Морква (невелика) – 1 шт.
Лавровий лист – 2-3 шт.
Коріандр у зернах – 1 ч. л.
Олія рослинна рафінована - 3-4 ст. л.

Для маринаду:

Вода – 0,5 л
Цукор – 0,5 склянки.
Сіль велика – 1 ст. л.
Оцет 9% – 0,25 склянки.
Склянка ємністю 200 мл

Приготування:

1. Капусту тонко шаткуємо, моркву трьом на великій тертці. Поміщаємо в миску та перемішуємо.
2. У 1,5 л банку поміщаємо моркву з капустою, добре утрамбовуючи. Банку має бути наповнено до самого верху.
3. Додаємо лавровий лист та зерна коріандру. Вливаємо олію.
4. Готуємо маринад: у воду додаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння. Кип'ятимо ще 2-3 хвилини, після чого вливаємо оцет. Ще раз доводимо до кипіння та гарячий маринад заливаємо в банку з капустою.
Банку буде гарячою до половини – нічого страшного! Поки ви будете їсти верхній шар капусти, нижній - маринуватиметься.
5. Даємо капусті повністю охолонути за кімнатної температури, потім прибираємо банку в холодильник на 6-8 годин.