06.10.2022, 14:00

А що в коморі: Перець маринований з медом

Консервації багато не буває. Поки ще триває епопея з перцем, запишіть рецепт і приготуйте смачний маринований перець з медом.
Рецепт приготування перцю маринованого з медом:

Смак кисло-солодкий, хрумкий, з ароматом часнику

3 кг товстошкірого перцю очистіть від насіння, наріжте досить крупно, на 4-6 частин. На дно банок часник, перець горошком та лавровий лист.

Приготуйте маринад:

1л води,
1 склянка цукру,
2 столові ложки меду,
2 стол. ложки з невеликою гіркою солі,
1.5 склянки 9% оцту
та 1 склянку олії.

Доведіть маринад до кипіння та опустіть в нього перець невеликими порціями.
Варіть 4-5 хвилин (перець повинен проколюватись виделкою, тобто варимо до напівготовності, він потім дійде в баночці). Відразу досить щільно розкладіть у стерильну банку, залийте маринадом і закрийте. Так партіями готуємо усі 3 кг перцю.

Вихід 8-9 півлітрових банок.

Опісля накрийте банки теплою ковдрою до повного охолодження.