Ми у Facebook
06.10.2022, 07:28

Рецепт дня: Як приготувати домашнє згущене молоко

Згущене молоко, ще та смакота, але знайти якісне, то ще та пригода. Вихід є, зваріть вдома!
Інгредієнти для приготування згущеного молока:

-600 мл жирного молока (від 3.2% жирності);
-300г цукру;
-1/3ч.л соди;
-кілька дрібок солі.

ПРИГОТУВАННЯ:
В ємкість з високими стінками та товстим дном поміщаємо молоко кімнатної температури. Додаємо цукор та соду. Відправляємо суміш на невеликий вогонь. При постійному помішуванні доводимо масу до кипіння. На цьому етапі будьте обережні, при нагріванні сода буде давати реакцію, час від часу потрібно знімати ємкість з плити, доки реакція не пройде (8-10хв).

Соду додаємо щоб: 1) щоб згущонка не взялась комками; 2)не зацукрилась згодом. Коли маса заспокоїться, можна відлучатись, але не забувати інколи перемішувати масу. В самому кінці, коли згущонка почне булькати і набуде карамельного кольору, помішуйте її постійно, щоб вона не пригоріла.

Чим довше її варити, тим більш густішою і бурштиновішою вона буде. Близько 1год. 10хв. Готову згущонку переливаємо у чисту суху ємкість через сито. За бажанням додаємо сіль, щоб забрати приторність. Даємо охолонути при кімнатній температурі. Не потрібно нічим накривати згущонку, утвориться конденсат, який попаде у неї, а це ще одна причина через яку згущене молоко може зацукритись. До речі, помішувати сгущонку потрібно лише сухою лопаткою або ложкою. Після охолодження, можна помістити смакоту в баночку.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ