Рецепт дня: Як приготувати домашнє згущене молоко
-600 мл жирного молока (від 3.2% жирності);
-300г цукру;
-1/3ч.л соди;
-кілька дрібок солі.
ПРИГОТУВАННЯ:
В ємкість з високими стінками та товстим дном поміщаємо молоко кімнатної температури. Додаємо цукор та соду. Відправляємо суміш на невеликий вогонь. При постійному помішуванні доводимо масу до кипіння. На цьому етапі будьте обережні, при нагріванні сода буде давати реакцію, час від часу потрібно знімати ємкість з плити, доки реакція не пройде (8-10хв).
Соду додаємо щоб: 1) щоб згущонка не взялась комками; 2)не зацукрилась згодом. Коли маса заспокоїться, можна відлучатись, але не забувати інколи перемішувати масу. В самому кінці, коли згущонка почне булькати і набуде карамельного кольору, помішуйте її постійно, щоб вона не пригоріла.
Чим довше її варити, тим більш густішою і бурштиновішою вона буде. Близько 1год. 10хв. Готову згущонку переливаємо у чисту суху ємкість через сито. За бажанням додаємо сіль, щоб забрати приторність. Даємо охолонути при кімнатній температурі. Не потрібно нічим накривати згущонку, утвориться конденсат, який попаде у неї, а це ще одна причина через яку згущене молоко може зацукритись. До речі, помішувати сгущонку потрібно лише сухою лопаткою або ложкою. Після охолодження, можна помістити смакоту в баночку.

карамель домашня, крем зі згущонкою, як приготувати, рецепт згущонки, згущене молоко, споживач
У Рівному 12 травня проведуть безкоштовні огляди шкіри для профілактики меланоми

Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер запрошує мешканців та гостей міста на безкоштовні огляди шкіри, які відбудуться у неділю, 12 травня. Акція приурочена до Дня діагностики меланоми та проводиться в рамках європейської програми EUROMELANOMA.
переглядів: 313
В Україні відсьогодні продаватимуть бензин з додаванням спирту: що це означає для водіїв та цін

З 1 травня 2025 року на всіх автозаправних станціях України набувають чинності нові правила щодо складу бензину. Відтепер пальне, що реалізується, обов'язково повинно містити 5% біоетанолу – спирту, отриманого з біологічної сировини.
переглядів: 378
Повний гід із вибору камери від фотошколи Зелений Квадрат
Купівля першої або нової камери — завдання не з простих. Хтось шукає інструмент для творчості, хтось — для роботи, а дехто — просто хоче «щось нормальне, аби знімало красиво». Але що означає «нормальне»? Яку роль відіграють мегапікселі? Яка матриця підійде саме для нічної зйомки? Чи варто гнатися за брендом?
переглядів: 298
Підбираємо колір фарби для авто: головні нюанси

Пошкодження кузова часто призводить до того, що втрачає свій колір і фарба. Може здатися, що це дрібниця, але часом підібрати потрібний відтінок і повернути ідеальний стан авто виявляється непросто. Навіть незначне відхилення у кольорі зробить нове покриття помітним.
переглядів: 248
Маринад для курячих гомілок: 3 секрети соковитого м'яса

Запечені курячі ніжки – це завжди чудовий вибір для трапези. Ключовий момент – це маринад, який використовується для курки. Маринад для гомілок – ідеальний помічник, коли потрібно приготувати щось оперативне і неймовірно апетитне
переглядів: 333