Рецепт дня: Як приготувати домашнє згущене молоко
-600 мл жирного молока (від 3.2% жирності);
-300г цукру;
-1/3ч.л соди;
-кілька дрібок солі.
ПРИГОТУВАННЯ:
В ємкість з високими стінками та товстим дном поміщаємо молоко кімнатної температури. Додаємо цукор та соду. Відправляємо суміш на невеликий вогонь. При постійному помішуванні доводимо масу до кипіння. На цьому етапі будьте обережні, при нагріванні сода буде давати реакцію, час від часу потрібно знімати ємкість з плити, доки реакція не пройде (8-10хв).
Соду додаємо щоб: 1) щоб згущонка не взялась комками; 2)не зацукрилась згодом. Коли маса заспокоїться, можна відлучатись, але не забувати інколи перемішувати масу. В самому кінці, коли згущонка почне булькати і набуде карамельного кольору, помішуйте її постійно, щоб вона не пригоріла.
Чим довше її варити, тим більш густішою і бурштиновішою вона буде. Близько 1год. 10хв. Готову згущонку переливаємо у чисту суху ємкість через сито. За бажанням додаємо сіль, щоб забрати приторність. Даємо охолонути при кімнатній температурі. Не потрібно нічим накривати згущонку, утвориться конденсат, який попаде у неї, а це ще одна причина через яку згущене молоко може зацукритись. До речі, помішувати сгущонку потрібно лише сухою лопаткою або ложкою. Після охолодження, можна помістити смакоту в баночку.
карамель домашня, крем зі згущонкою, як приготувати, рецепт згущонки, згущене молоко, споживач
Найкращі гриби для консервації: які обрати і як приготувати
Осінь — сезон грибів, коли лісові дари стають невід'ємною частиною української кухні. Консервація грибів — один із найкращих способів зберегти цей делікатес на зиму, щоб насолоджуватися їх смаком навіть у холодну пору року.
переглядів: 995
В Україні скоротили терміни отримання термінового паспорта
Українці відтепер зможуть отримати паспорт всього за тиждень. Уряд скоротив термін оформлення термінового українського паспорта з 10 до 7 робочих днів. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.
переглядів: 164
Готуємо зелениці: рецепти смачних страв з грибів
Грибний сезон – чудова пора для заготівель на зиму. Зелениці – одні з найулюбленіших грибів для соління, а також для маринування. Вони мають ніжний смак і приємний аромат. Щоб насолоджуватися цими смаколиками взимку, важливо правильно їх підготувати.
переглядів: 182
Куди звертатися для відновлення втраченого військового квитка
Важлива інформація для військових!
переглядів: 205
Відпочинок, або зайві турботи: астропрогноз на 17 жовтня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 319