Ми у Facebook
12.10.2022, 15:08

Мер Рівного порадив, як пережити складні часи

Очільник рівненської громади у своєму щовечірньому зверненні вчора, 11 жовтня, дав прості поради, які ґрунтуються на досвіді колег з міст, які пережили ворожу атаку.
Олександр Третяк розповів про прості правила, які допоможуть врятувати життя:

- Ворог завдає масових і ракетних ударів по цивільній та критичній інфраструктурі. Фактично вдається до терористичних методів та засобів ведення війни. 11 жовтня було завдано чимало ударів по критичній інфраструктурі – ТЕЦ та ТЕС станціях, підстанціях з метою вимкнути електроенергію в Україні. Й у кожному місті зокрема. Тож знову хочу нагадати те, що казав раніше: зима у нас буде складною і ворог буде намагатися позбавити нас світла, тепла і води. Тому хочу дати кілька порад, адже спілкувався з колегами з міст, де завдали ракетних ударів, тож ділюся їхнім досвідом:

Перше, однозначно зробіть запас питтєвої води. Знеструмлюючи міста, ворог зупиняє роботу водонасосних та каналізаційних станцій, підстанцій й усього, що стосується доставки та перекачки води. Аналогічно й щодо тепла. Ворог знеструмлюватиме наші підстанції, аби не було можливості доставляти теплоносії. Зверніть увагу на цей аспект, - сказав Третяк.





На правах реклами