Ми у Facebook
12.10.2022, 19:06

У Рівному обговорили, як війна вплинула на домашнє насильство

Війна беззаперечно вплинула на кількість випадків домашнього насильства. Зараз мова йде не тільки про жінок, а і про чоловіків, які страждають від такого явища нашого суспільства. Проблематику домашнього насильства та про те, як війна вплинула на цей процес, обговорили у Рівному.

Так, на базі Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука провели в режимі онлайн конференції круглий стіл: «Запобігання домашньому насильству та насильству за ознаками статі: проблемні питання в умовах російської агресії».

- Участь у роботі міжнародного круглого столу в режимі онлайн конференції прийняли понад 20 науковців, які займаються згаданою проблематикою, а також студенти, адвокати, прокурори та судді, - розповідає модератор наукового заходу, проректор з наукової роботи університету, кандидат юридичних наук, професор, академік Андрій Боровик. - Учасники наукового заходу обговорили необхідність зміни відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознаками статі, проблемні питання насильства за ознаками статі в умовах російської агресії, проблемні питання та шляхи удосконалення законодавства України щодо запобігання домашньому насильству та насильству за ознаками статті.



За результатами роботи круглого столу підготовлено збірник тез доповідей. Усім учасникам наукового заходу вручено відповідні сертифікати.





На правах реклами