Швидко й ситно: Що приготувати, коли немає електрики
Деякі крупи не обов’язково варити, а достатньо залити водою та залишити на деякий час. Тож і їх радимо мати в запасі.
Каші, для приготування яких потрібен окріп:
Ячна каша
Залити кип’яченою водою і залишити на 2-3 години.
Пшоняна каша
Залити окропом і почекати 1 годину для настоювання.
Пшенична каша
Залити окропом і закутати посудину в ковдру, аби зберігалося тепло. Почекати 30-50 хвилин для настоювання.
Булгур
Не варити можна булгур середнього або дрібного розміру. Дрібний булгур настоюється в окропі 20 хвилин, середній – 40 хвилин.
Каші, для приготування яких достатньо холодної води (кефіру або молока)
Гречана каша
Коричнева гречка продається в магазинах уже готова. На пакуванні зазначено, що вона обсмажена й висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Вона має настоюватись від 5 до 10 годин. Тому краще замочувати її на ніч.
Перлова каша
Цю крупу можна заливати як окропом, так і звичайною водою. Але настоюватися в холодній воді вона має від 10 до 24 годин. Тому краще залити її звечора.
Кускус
Крупу, залиту холодною водою, достатньо залишити на 20-30 хвилин для приготування. За наявності гарячої води вистачить 5-10 хвилин.
Вівсянка (або вівсянка в пластівцях)
Для приготування в холодній воді залишити настоюватися на 30 хвилин або годину. В окропі – достатньо 20 хвилин.
Манна каша
Залийте манну кашу холодною водою або молоком, накрийте та дайте настоятись 15-20 хвилин.
Кіноа
Залити холодною водою й залишити на ніч.
Усі перелічені каші також можна готувати в термосі. Одна година кипіння на плиті дорівнює 4-5 годинам настоювання в термосі.
як готувати кашу, швидкі страви, готові супи, немає електрики, споживач, життя
На Рівненщині у 2024 році виплатили 3,5 млрд грн соціальної допомоги
Упродовж минулого року в Рівненській області на соціальні виплати спрямували 3,5 мільярда гривень.
переглядів: 180
У Львові розпочали будівництво першого крематорію
У Львові зроблено важливий крок у напрямку сучасного та екологічного підходу до сфери поховань. На території Голосківського кладовища урочисто заклали капсулу на місці майбутнього крематорію.
переглядів: 331
На Рівненщині попрощались із шістьма захисниками
На Рівненщині попрощались із шістьма захисниками- Віктором Гричиною з Зарічненської громади, Валерієм Яйченею з Вараської громади, а також Петром Середою, Назаром Мозольом, Олександром Чудіновичем та Миколою Бречком із Рівненського району.
переглядів: 255
Цікаві факти про водні ресурси Рівненщини
Рівненська область багата на водні ресурси, які формують її природний ландшафт і забезпечують екологічний баланс.
переглядів: 194
Купатися чи не купатися на Водохреще?
Незабаром нас очікує велике свято – Хрещення Господнє. У цей день православні освячують воду, а також пірнають в ополонку.
переглядів: 1112