19.10.2022, 07:29
Лобіо на зиму: просто та смачно!
Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:
Квасоля червона - 300 г
Помідори – 1 кг
Перець болгарський – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Цукор – 1 ст. ложка
Сіль – 1 ст. ложка
Хмелі-сунелі - 1/2 ч. ложки
Коріандр мелений - 1/2 ч. ложки
Олія (для смаження) - 2 ст. ложки
⠀
Приготування:
1. Квасоля викладаємо в миску, заливаємо водою та залишаємо на ніч. Потім зливаємо воду, промиваємо розбухлу квасолю і викладаємо в каструлю з товстим дном. Заливаємо чистою водою, ставимо на максимальний вогонь та доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 30 хвилин.
2. Перець розрізаємо на дві половинки вздовж, видаляємо внутрішню частину з насінням. Далі нарізаємо невеликими кубиками. Моркву натираємо на великій тертці. Цибулю ріжемо дрібними кубиками.
3. У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Викладаємо цибулю з морквою і обсмажуємо до м'якості (3-4 хвилини).
4. Помідори нарізаємо великими шматочками, подрібнюємо блендером. Масу, що вийшла, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
5. У кипляче пюре додаємо обсмажену цибулю та моркву, нарізаний перець та відварену квасолю, а також дрібно нарізаний часник. Потім висипаємо сіль, цукор, хмелі-сунелі та коріандр. Варимо 20 хвилин, періодично помішуючи.
6. Стерилізуємо банки будь-яким зручним способом.
7. Розкладаємо гаряче лобіо по баночках і щільно закручуємо кришки. Перевертаємо банки, накриваємо пледом і залишаємо так до повного остигання. Зберігаємо в темному та сухому місці!
⠀
Квасоля червона - 300 г
Помідори – 1 кг
Перець болгарський – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Цукор – 1 ст. ложка
Сіль – 1 ст. ложка
Хмелі-сунелі - 1/2 ч. ложки
Коріандр мелений - 1/2 ч. ложки
Олія (для смаження) - 2 ст. ложки
⠀
Приготування:
1. Квасоля викладаємо в миску, заливаємо водою та залишаємо на ніч. Потім зливаємо воду, промиваємо розбухлу квасолю і викладаємо в каструлю з товстим дном. Заливаємо чистою водою, ставимо на максимальний вогонь та доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 30 хвилин.
2. Перець розрізаємо на дві половинки вздовж, видаляємо внутрішню частину з насінням. Далі нарізаємо невеликими кубиками. Моркву натираємо на великій тертці. Цибулю ріжемо дрібними кубиками.
3. У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Викладаємо цибулю з морквою і обсмажуємо до м'якості (3-4 хвилини).
4. Помідори нарізаємо великими шматочками, подрібнюємо блендером. Масу, що вийшла, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
5. У кипляче пюре додаємо обсмажену цибулю та моркву, нарізаний перець та відварену квасолю, а також дрібно нарізаний часник. Потім висипаємо сіль, цукор, хмелі-сунелі та коріандр. Варимо 20 хвилин, періодично помішуючи.
6. Стерилізуємо банки будь-яким зручним способом.
7. Розкладаємо гаряче лобіо по баночках і щільно закручуємо кришки. Перевертаємо банки, накриваємо пледом і залишаємо так до повного остигання. Зберігаємо в темному та сухому місці!
⠀

Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 849Інші статті рубрики:
У Рівненському перинатальному центрі народився богатир вагою 5,5 кг

Сьогодні у Рівненському обласному перинатальному центрі шляхом кесаревого розтину на 38 тижні вагітності з’явився на світ справжній богатир – хлопчик вагою 5570 грамів і зростом 57 см.
переглядів: 177
Сьогодні у Рівному можна подивитися п'єсу та зустрітися із психологом

Культурні заходи на четвер, 27 лютого.
переглядів: 256
27 лютого: усе про сьогоднішній день

Сьогодні, 27 лютого, у світі відзначають Міжнародний день полярного ведмедя, який привертає увагу до проблеми зникнення цих тварин через зміну клімату.
переглядів: 294
Астропрогноз на 27 лютого: внутрішній голос та важливі рішення

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 371
Смачна вечеря: готуємо крильця в гірчично-медовому соусі

Ця частина курки зазвичай не користується великою популярністю, але якщо хоч раз приготувати крильця за нашим рецептом, то це блюдо може надовго стати одним з улюблених.
переглядів: 327