Ми у Facebook
19.10.2022, 07:29

Лобіо на зиму: просто та смачно!

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:
Квасоля червона - 300 г
Помідори – 1 кг
Перець болгарський – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Цукор – 1 ст. ложка
Сіль – 1 ст. ложка
Хмелі-сунелі - 1/2 ч. ложки
Коріандр мелений - 1/2 ч. ложки
Олія (для смаження) - 2 ст. ложки

Приготування:
1. Квасоля викладаємо в миску, заливаємо водою та залишаємо на ніч. Потім зливаємо воду, промиваємо розбухлу квасолю і викладаємо в каструлю з товстим дном. Заливаємо чистою водою, ставимо на максимальний вогонь та доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 30 хвилин.
2. Перець розрізаємо на дві половинки вздовж, видаляємо внутрішню частину з насінням. Далі нарізаємо невеликими кубиками. Моркву натираємо на великій тертці. Цибулю ріжемо дрібними кубиками.
3. У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Викладаємо цибулю з морквою і обсмажуємо до м'якості (3-4 хвилини).
4. Помідори нарізаємо великими шматочками, подрібнюємо блендером. Масу, що вийшла, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
5. У кипляче пюре додаємо обсмажену цибулю та моркву, нарізаний перець та відварену квасолю, а також дрібно нарізаний часник. Потім висипаємо сіль, цукор, хмелі-сунелі та коріандр. Варимо 20 хвилин, періодично помішуючи.
6. Стерилізуємо банки будь-яким зручним способом.
7. Розкладаємо гаряче лобіо по баночках і щільно закручуємо кришки. Перевертаємо банки, накриваємо пледом і залишаємо так до повного остигання. Зберігаємо в темному та сухому місці!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини