Ми у Facebook
25.10.2022, 12:09

Рівненський стоматолог: Ми потрібні Україні здоровими!

Стоматолог Володимир ВАСИЛЬЧУК від початку повномасштабного вторгнення допомагає військовим та переселенцям, надаючи безкоштовно стоматологічні послуги. Підтримує бойкот російських товарів, які підтримують країну-агресора. Про роботу в період війни та про те, чому лікувати зуби варто тут і тепер.
– З початком повномасштабної війни в Україні багато людей відкладають свій похід до стоматолога, вважаючи, що це не на часі. Що ви думаєте з цього приводу?

– Дійсно, багато людей відмовляються від медичної допомоги через відчуття провини, задаючись питанням: “Чи можу я думати про хворий зуб, якщо в країні війна?” Та це неправильно, адже саме на фоні стресу та постійних переживань, в найбільш незручний момент, виникають проблеми з зубами. Про себе нагадують зуби мудрості, тріскає коронка, з’являється карієс, який спричиняє гострий біль, тощо. Не варто чекати, поки дрібні стоматологічні нюанси переростуть в серйозні проблеми. Сьогодні ми потрібні Україні здоровими!



– Змінилися види звернень ваших пацієнтів?

– Кардинальних змін не відбулося. Було певне затишшя у березні, але так було в усіх сферах діяльності. Більшість людей, зазвичай, звертаються в разі гострого болю, і ми ж не знаємо, виникне цей біль 24 лютого чи 10 жовтня. А ось естетичні реабілітації, які можна відкласти на потім, зараз знову набувають популярності в нашому регіоні, аргументуючи це тим: “Коли, як не зараз?”

– Чи обслуговуються у вас військові та територіальна оборона? Діють для цієї категорії знижки?

– Військовим та бійцям тероборони з початку війни надаю невідкладну стоматологічну допомогу безкоштовно. Це стосується і переселенців, які мають документ реєстрації з ЦНАПу. Сьогодні попит на стоматологічні послуги найбільший у бійців, які повернулися з гарячих точок, адже там немає нормальної води, у них стрес і зуби просто псуються.

– Багато російських брендів покинули українські торгові полиці. Як щодо стоматологічних товарів?

– Ті, які покинули, про них і не варто згадувати. А от що робити з тими, які досі продаються в Україні? Свідомо не купувати! Так, ми звикли до них, можливо, вони бюджетні або ж просто від них є ефект, проте таким чином ми спонсоруємо країну-агресора. Splat, Новий Жемчуг, Лесной бальзам, Дракоша, R.O.C.S., Biomed, Асепта Plus, Colgate з рф, тощо – торгові марки, про які варто забути.

У деяких регіонах на місцевому рівні рекомендували магазинам маркувати товари російського виробництва та забрати їх з прилавків біля кас. Однак це не вимога, а лише рекомендація. Хто користується Telegram, то там є бот, який повідомляє про бренди та компанії, які працюють на ворога. Для цього потрібно лише надіслати назву товару у бот @BoycottRussiaBot.



– А санкції вплинули на вашу сферу діяльності?

– Мені здається, що не має жодного напряму, який залишився непідсанкційним. Результати, власне, ми можемо читати з новин. Приміром, різкий стрибок цін на зубну пасту зафіксовано в оренбурзі. Паста Colgate там подорожчала у понад два рази, хоча дефіциту продукції на полицях не спостерігається.

– Чого зичите нашим рівнянам?

– Що можна побажати у такий час? Лише миру. Дякуємо та підтримуємо тим, хто його нам приносить – нашим хлопцям з ЗСУ.





На правах реклами