Ми у Facebook
25.10.2022, 12:26

Робота з дітками з особливими освітніми потребами – моя мрія та особиста мета

Анастасія АНТОНЮК не зі слів знає про потреби дітей з особливими освітніми потребами, тому прагне допомагати таким дітям, як і вона. Її мрія – постійний саморозвиток та праця на благо дітей. Саме з цим вона успішно справляється і вже має свої перші успіхи. Пряма мова – далі.
– За спеціальністю я логопед-дефектолог, зараз тільки розпочинаю свою практичну діяльність. Вибір професії – моя здійснена мрія. У майбутньому я планую створити власний освітній простір, де зможу зробити дітей з особливими освітніми потребами соціалізованими у цьому суспільстві. Адже я й сама є особистістю з особливими освітніми потребами. Тому це для мене має особливе особисте значення. Втілення моєї великої мрії я розпочинаю з маленьких кроків. Нині працюю асистентом вчителя у рівненському ліцеї. Ця робота – хороший старт у моїй професії, адже у ній є багато того, що перетинається з логопедією.

– Я – молодий спеціаліст, який лише розпочинає свою роботу і робить це у воєнний час, а це має свої особливості. А започаткувала свою приватну практику, так зване логопедичне репетиторство, коли навчалася на другому курсі університету. Стартувало все з підготовки до школи дітей 5-7 років. Це був дуже крутий досвід, який став класним підробітком для мене, дав зрозуміти, чи дійсно хочу працювати за спеціальністю.



– З початком повномасштабної війни я почала надавати онлайн-консультації для батьків та психологічну допомогу для дітей та підлітків, адже отримала хорошу базу в університеті не лише з логопедії, а й з психології.

– Наразі працюю з корекцією звуковимови, займаюся підготовкою до школи, комплексно працюю з дитиною з особливими освітніми потребами. Крім того, у мене є можливість надавати онлайн-консультації. На відміну від очних консультацій, онлайн-консультації мають певні свої особливості. Якщо це консультація з батьками про дитину і її мовлення, то робота будується за таким принципом: батьки описують запит, тобто питання, з яким до мене звертаються, а я, вивчивши цей запит, даю батькам пораду. Але наголошую, що найкраще для батьків не самолікування, а звернення до спеціалістів. І тоді вже пропоную свої послуги.
Якщо говорити про онлайн-взаємодію з дитиною, то для логопеда-початківця цей варіант я особисто вважаю неактуальним. Адже комунікувати з дитиною, не маючи можливості до неї доторкнутися й допомогти, буде мегаскладно. Це не буде давати бажаного результату. Простіше кажучи, для онлайн-взаємодії з дитиною потрібен досвід і величезна наполегливість. Такого досвіду у мене поки що немає.

– Але моє життя – не тільки робота. Найбільше моє хобі – це заняття з вокалу у студії Марії-Злати. Для мене спів – це можливість наповнитися енергією та силою для звершень. А також просто розслабитися, випустити негативні емоції у безпечний спосіб. Оскільки робота вчителя доволі енергозатратна, має бути щось, звідки ти черпаєш енергію. Для мене це спів.



– Нещодавно я почала вести свій блог в інстаграмі. Мій Instagram blog – це ще одна величезна улюблена частина життя, якій вже чотири роки. Взагалі мій блог з'явився випадково, через нездійснені журналістські амбіції та потік творчої душі. Це був своєрідний спосіб позбутися своїх комплексів і відкритися світу, прийняти себе справжньою.



Бажаю нашим читачам не припиняти вірити у нашу перемогу, як би часом це важко не було.
Допомагайте людям, працюйте, якщо маєте можливість, вірте у ЗСУ, допомагайте їм.
І все буде Україна!






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ