Ми у Facebook
25.10.2022, 17:23

Домашній зефір за простим та смачним рецептом

Зефіримо удома! Рецепт простий та швидкий! Не важко! Зате як смачно і, звичайно ж, домашній!
Рецепт:

- Білок - 60 г (це від 2 яєць)
- Цукор - 60 г
- Сіль-щіпка.

Сироп:

- Сік з мандаринок - 180 мл
- Цукор - 220 г
- Вода - 50 мл
- Агар-агар - 8 г

Приготування:

Наперед приготуємо мандариновий сік. Переб'ємо в блендері і процідимо через сито. Відкладемо убік. А поки приступимо до білків. Білки зіб'ємо міксером, поступово додамо цукор в 4 етапи. Збиваємо до щільних піків.
Відкладемо убік.
Приступимо до сиропу: Візьмемо чашу або ківш, як вам буде зручно (але дно має бути не тонким). Далі увіллємо сік, цукор, воду, агар-агар, добре перемішуємо, даємо закипіти і варимо ще 5 хвилин на повільному вогні. Переодично помішуємо.
Знімаємо з вогню і відразу ж вливаємо тонким струмком в білкову масу, за допомогою міксера збиваємо. З'єднаємо всю масу і ще 5 хвилин зіб'ємо міксером.
Далі беремо насадку та кондитерський мішок і формуємо зефіри, як показано на відео!
Вони відразу висихають та ущільнюються, але ми даємо їм відстоятися так 5 годин. Потім склеїмо 2 половинки, посипаємо пудрою і насолоджуємось!





На правах реклами