Домашній зефір за простим та смачним рецептом
⠀
- Білок - 60 г (це від 2 яєць)
- Цукор - 60 г
- Сіль-щіпка.
⠀
Сироп:
- Сік з мандаринок - 180 мл
- Цукор - 220 г
- Вода - 50 мл
- Агар-агар - 8 г
⠀
Приготування:
Наперед приготуємо мандариновий сік. Переб'ємо в блендері і процідимо через сито. Відкладемо убік. А поки приступимо до білків. Білки зіб'ємо міксером, поступово додамо цукор в 4 етапи. Збиваємо до щільних піків.
Відкладемо убік.
Приступимо до сиропу: Візьмемо чашу або ківш, як вам буде зручно (але дно має бути не тонким). Далі увіллємо сік, цукор, воду, агар-агар, добре перемішуємо, даємо закипіти і варимо ще 5 хвилин на повільному вогні. Переодично помішуємо.
Знімаємо з вогню і відразу ж вливаємо тонким струмком в білкову масу, за допомогою міксера збиваємо. З'єднаємо всю масу і ще 5 хвилин зіб'ємо міксером.
Далі беремо насадку та кондитерський мішок і формуємо зефіри, як показано на відео!
Вони відразу висихають та ущільнюються, але ми даємо їм відстоятися так 5 годин. Потім склеїмо 2 половинки, посипаємо пудрою і насолоджуємось!
корисні поради господиням, смачно, готуємо вдома, домашні рецепти, зефір
На Рівненщині у 2024 році виплатили 3,5 млрд грн соціальної допомоги
Упродовж минулого року в Рівненській області на соціальні виплати спрямували 3,5 мільярда гривень.
переглядів: 183
У Львові розпочали будівництво першого крематорію
У Львові зроблено важливий крок у напрямку сучасного та екологічного підходу до сфери поховань. На території Голосківського кладовища урочисто заклали капсулу на місці майбутнього крематорію.
переглядів: 334
На Рівненщині попрощались із шістьма захисниками
На Рівненщині попрощались із шістьма захисниками- Віктором Гричиною з Зарічненської громади, Валерієм Яйченею з Вараської громади, а також Петром Середою, Назаром Мозольом, Олександром Чудіновичем та Миколою Бречком із Рівненського району.
переглядів: 260
Цікаві факти про водні ресурси Рівненщини
Рівненська область багата на водні ресурси, які формують її природний ландшафт і забезпечують екологічний баланс.
переглядів: 197
Купатися чи не купатися на Водохреще?
Незабаром нас очікує велике свято – Хрещення Господнє. У цей день православні освячують воду, а також пірнають в ополонку.
переглядів: 1115