Ми у Facebook
26.10.2022, 09:00

Зима близько: У Рівному буде пункт обігріву з тепловими гарматами

ФОТО: Рівне:Суспільне

У Рівному монтують намет для обігріву площею понад 500 квадратних метрів. Конструкцію розміщують на площі Перемоги. До 1 листопада у місті розгорнуть ще три пункти.
На запит міської влади намет надала організація Remar S.O.S, яка працює у 72 країнах і допомагає людям, які тікають із зони бойових дій, пояснив Суспільному її представник Пол Вайт.

Намет у Рівному встановлюють для того, щоб за потреби містяни і переселенці могли зігрітися, зарядити телефони і павербанки, а також поїсти.

Встановлення намету в Рівному курує англієць Пол Вайт. Він розповів, що є представником організації Remar S.O.S і з початку повномасштабного вторгнення отримали запит про співпрацю від української влади.

"Ми працюємо з 72 країнами світу, починали з допомоги наркозалежним, а нині — біженцям. Дехто з наших представників ще з 2014 року працює на Донбасі. У нас є досвід побудови таких великих наметів, два ми вже встановили в Чернівцях для прийому переселенців і з допомогою волонтерів готували тисячі людей щодня", — пояснив представник Remar S.O.S.

За його даними, намет на площі Перемоги у Рівному 36 метрів завдовжки, 15,5 завширшки і 7,5 заввишки. Його встановлюють для цілодобового забезпечення потреб містян і переселенців.

"Тут буде тепло, тут будуть вам раді і забезпечать їжею. Також тут можна буде отримати допомогу, зокрема, медичну для рівнян і переселенців. Не можу чітко визначити спроможність цього намету, але потенційно — це тисячі людей", — зазначив Пол Вайт.

Remar S.O.S забезпечує монтаж, усе потрібне для функціонування намету обладнання і харчування, але від допомоги місцевих волонтерів не відмовляються.

"Усе забезпечують представники Remar S.O.S, також вони закликають охочих долучатися як волонтерів. Цей намет буде відкритий для всіх, немає обмежень, усе абсолютно безкоштовно, немає різниці соціальний статус", — додав волонтер місії "Зоря" Андрій Одарчук.

На площі Перемоги розмістять найбільший намет, який будуть обігрівати теплові гармати, повідомив міський голова Олександр Третяк.

"Ми будемо їх ставити на мікрорайонах Північний, Ювілейний і в центральній частині міста. Це будуть місця для збору мешканців громади у разі потреби зігрітися, напитись гарячого чаю, отримати доступ до електроенергії, щоб зарядити телефони, павербанки", — повідомив Олександр Третяк.





На правах реклами