27.10.2022, 15:15
Соус Сальса в домашніх умовах: готуємо смакоту
Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
⠀
⠀
Інгредієнти:
Помідори – 1 кг
Зелений перець чилі - 200 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Перець болгарський – 2 шт.
Часник - 6 зубчиків
Оцет 9% – 2 ст. ложки
Цукор – 1 ст. ложка
Рослинна олія – 5 ст. ложок
Сіль – 2 ч. ложки
Орегано сушене - 1 ч. ложка
Кмин - за бажанням
⠀
Приготування:
1. Перці чили моєму, розрізаємо вздовж, видаляємо плодоніжку і все насіння. Якщо немає завдання зробити дуже гострий соус, то перці потрібно запекти в духовці (10 хвилин) і зняти шкірку. Очищені перці чилі подрібнюємо. У болгарського перцю видаляємо плодоніжку та насіння, нарізаємо на шматочки. Цибулю ріжемо дрібно.
2. Помідори миємо, опускаємо на ложці кожен помідор у киплячу воду на 30 секунд, а потім поміщаємо в тару з холодною водою. Знімаємо шкірку та видаляємо тверде місце кріплення помідора до гілки. Подрібнюємо помідори до 2-3 см.
3. Змішуємо всі інгредієнти у каструлі та ставимо її на середній вогонь. Додаємо подрібнений часник, сіль, оцет та приправи.
Після того, як сальса не закипить, зменшуємо вогонь і гасимо овочі на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи.
4. Розкладаємо сальсу по стерилізованих банках. Закриваємо гвинтовими кришками, перевертаємо банки і залишаємо остигати, укутавши в ковдру. Зберігати можна за кімнатної температури.
⠀
Приємного вам апетиту!
Помідори – 1 кг
Зелений перець чилі - 200 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Перець болгарський – 2 шт.
Часник - 6 зубчиків
Оцет 9% – 2 ст. ложки
Цукор – 1 ст. ложка
Рослинна олія – 5 ст. ложок
Сіль – 2 ч. ложки
Орегано сушене - 1 ч. ложка
Кмин - за бажанням
⠀
Приготування:
1. Перці чили моєму, розрізаємо вздовж, видаляємо плодоніжку і все насіння. Якщо немає завдання зробити дуже гострий соус, то перці потрібно запекти в духовці (10 хвилин) і зняти шкірку. Очищені перці чилі подрібнюємо. У болгарського перцю видаляємо плодоніжку та насіння, нарізаємо на шматочки. Цибулю ріжемо дрібно.
2. Помідори миємо, опускаємо на ложці кожен помідор у киплячу воду на 30 секунд, а потім поміщаємо в тару з холодною водою. Знімаємо шкірку та видаляємо тверде місце кріплення помідора до гілки. Подрібнюємо помідори до 2-3 см.
3. Змішуємо всі інгредієнти у каструлі та ставимо її на середній вогонь. Додаємо подрібнений часник, сіль, оцет та приправи.
Після того, як сальса не закипить, зменшуємо вогонь і гасимо овочі на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи.
4. Розкладаємо сальсу по стерилізованих банках. Закриваємо гвинтовими кришками, перевертаємо банки і залишаємо остигати, укутавши в ковдру. Зберігати можна за кімнатної температури.
⠀
Приємного вам апетиту!
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1245готуємо вдома, корисні порад господиням, смачно, рецепти, домашні рецепти
Інші статті рубрики:
13 загиблих та понад 60 травмованих: Наслідки ракетної атаки по Чернігову
Серед потерпілих - двоє дітей.
переглядів: 378
Польські мітингувальники планують блокувати рух вантажівок на ПП "Корчова-Краківець"
Вже завтра, 18 квітня, польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець".
переглядів: 331
Ворог вдарив по Чернігову: Що відомо про постраждалих
У середу, 17 квітня, росіяни завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. "Прильоти" сталися майже в самісінькому центрі міста.
переглядів: 412
Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч із Володимиром Шовкошитним
Рівняни мають змогу відвідати творчий вечір унікального українця.
переглядів: 483
Принесли боєприпас додому: на Миколаївщині підірвалися підлітки
Подія трапилась у селищі Квітневе Первомайської громади Миколаївського району.
переглядів: 560