Ми у Facebook
27.10.2022, 15:15

Соус Сальса в домашніх умовах: готуємо смакоту

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:
Помідори – 1 кг
Зелений перець чилі - 200 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Перець болгарський – 2 шт.
Часник - 6 зубчиків
Оцет 9% – 2 ст. ложки
Цукор – 1 ст. ложка
Рослинна олія – 5 ст. ложок
Сіль – 2 ч. ложки
Орегано сушене - 1 ч. ложка
Кмин - за бажанням

Приготування:
1. Перці чили моєму, розрізаємо вздовж, видаляємо плодоніжку і все насіння. Якщо немає завдання зробити дуже гострий соус, то перці потрібно запекти в духовці (10 хвилин) і зняти шкірку. Очищені перці чилі подрібнюємо. У болгарського перцю видаляємо плодоніжку та насіння, нарізаємо на шматочки. Цибулю ріжемо дрібно.
2. Помідори миємо, опускаємо на ложці кожен помідор у киплячу воду на 30 секунд, а потім поміщаємо в тару з холодною водою. Знімаємо шкірку та видаляємо тверде місце кріплення помідора до гілки. Подрібнюємо помідори до 2-3 см.
3. Змішуємо всі інгредієнти у каструлі та ставимо її на середній вогонь. Додаємо подрібнений часник, сіль, оцет та приправи.
Після того, як сальса не закипить, зменшуємо вогонь і гасимо овочі на повільному вогні 20 хвилин, помішуючи.
4. Розкладаємо сальсу по стерилізованих банках. Закриваємо гвинтовими кришками, перевертаємо банки і залишаємо остигати, укутавши в ковдру. Зберігати можна за кімнатної температури.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами