Ми у Facebook
28.10.2022, 16:51

У Рівному знову відбувся ЛіроФест

Сьомий рік поспіль відбувається Міжнародний Етнічний фестиваль «Лірафест». Цьогоріч він зібрав десятки учасників з різних куточків України.
До дня святкування Покрови Святої Богородиці, захисників та захисниць України, Українського Козацтва та до річниці створення УПА у Рівному відбулося безліч заходів. На цей період "Етносад" "Рівненського обласного центру народної творчості" перетворився на осередок справжньої украінської культури, він не тільки репрезентував Поліський і Волинський край, а й зібрав інших виконавців з усієї країни.



Кожен виконавець привіз доробок свого краю і презентував його для учасників і гостей даного дійства. На фестивалі були придставлені лірники, кобзарі, бандуристи, які показали, що українська культура жила, живе і буде жити. «-Бо саме з їхніх вуст звучала колись правда, саме кобзарі, лірники і бандуристи були творцями, хранителями і передавачами епічної традиції у формі історичних пісень та дум»-говорить директорка Рівненського Обласного центру народної творчості Ірина Рачковська.



На заході було представлено багато майстрів із своїми виробами. В асортименті були різні сопілки, вироби з бісеру, вишивка, катрини та інше.

Особливим доповнення стала Благодійна вечеря на якій виступали лірники, бандуристи, а також ансамбель а також фолькльорні колективи області.



Окрім цього було представлено дефіле одностроїв УПА в честь її створення. Підчас цих заходів проходив збір коштів на підтримку ЗСУ





На правах реклами