Ми у Facebook
02.11.2022, 13:08

Які православні свята будуть у листопаді?

фото з pomisna.info

Останній місяць осені теж ознаменувався важливими для кожного православного подіями.
5 листопада у Димитрівську поминальну батьківську суботу, ми молитимемося за своїх спочилих рідних та близьких, а також за всіх полеглих воїнів та безвинно вбитих.




Пам’ять святого великомученика Димитрія Солунського традиційно вшановуватимемо 8 листопада. А наступного дня згадуватимемо преподобного Нестора Літописця, символічно відзначаючи в цей день і державне свято – День української писемності та мови, адже видатний чернець був основоположником вітчизняної історії й літописання.

У другу неділю листопада, в День молитви за сиріт, з особливою ревністю проситимемо в Бога благополуччя і опіки для кожної української дитини, яка з різних причин, зокрема й через війну залишилась сиротою. А 14 листопада вшановуватимемо пам’ять святих мучеників і безсрібників Косми і Даміана, безвідплатних цілителів.

Собор архістратига Божого Михаїла та інших небесних сил безплотних як символ перемоги добра над злом відзначатимемо 21 листопада. На цей же день припадає і День Гідності та Свободи, а також престольне свято кафедрального храму Православної Церкви України – Свято-Михайлівського Золотоверхого собору.

26 листопада звершуватимемо поминання всіх, в Україні голодом заморених. А 28-го розпочинаємо останній з чотирьох багатоденних постів року – Різдвяний піст, що готує нас до зустрічі одного з найважливіших християнських свят – Різдва Христового.

За повідомленням з офіційної сторінки Православної церкви України у мережі Фейсбук.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ