07.11.2022, 06:53
Готуємо айвар: найсмачніша паста з перцю, що смакуватиме з усім
Айвар – дуже густа паста з печеного чи обсмаженого перцю, яку можна намазувати на хліб та додавати у соуси, супи та підливи.
Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
⠀
Інгредієнти:
Болгарський перець – 2 кг
Баклажани - 1 кг
Гострий перець - 1-2 стручки
Цибуля - 1 середня цибулина
Часник - 5 зубчиків
Рослинна олія - 200 мл
Яблучний оцет – 4-5 ст.л.
Цукор - 1-2 щіпки
Сіль та чорний перець – за смаком.
⠀
Приготування:
1. Розріжте баклажани вздовж і наріжте м'якоть "сіточкою", не зачіпаючи шкірку. Потім викладіть баклажани, гострий і солодкий перець на вистелений пергаментом лист і поставте його в розігріту до 200 ° С духовку. У процесі приготування переверніть овочі кілька разів.
Коли вони стануть м'якими і на них з'являться темні палиці, вийміть лист з духовки і перекладіть овочі в герметичний пакет на 10-15 хвилин.
2. Коли баклажани трохи охолонуть, акуратно зніміть з них шкірку. З солодкого перцю заберіть насіння та очистіть овочі. Очищений перець покладіть у сито, щоб стек сік.
3. Підготовлені овочі дрібно порубайте ножем або подрібніть у блендері. Цибулю обсмажте до золотистого кольору, додайте в сковороду дрібно нарізаний часник і обсмажуйте разом ще одну хвилину.
4. Укладіть у товстостінну каструлю суміш печених овочів, цибулю та часник, влийте олію. Додайте цукор, сіль та чорний перець за смаком. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і томіть айвар на плиті, постійно помішуючи, поки він не загусне до стану густої сметани.
5. Додайте в блюдо оцет і закатайте в стерилізовані банки. Пасту, що залишилася, можна використовувати для приготування бутербродів або порційно заморозити.
⠀
Інгредієнти:
Болгарський перець – 2 кг
Баклажани - 1 кг
Гострий перець - 1-2 стручки
Цибуля - 1 середня цибулина
Часник - 5 зубчиків
Рослинна олія - 200 мл
Яблучний оцет – 4-5 ст.л.
Цукор - 1-2 щіпки
Сіль та чорний перець – за смаком.
⠀
Приготування:
1. Розріжте баклажани вздовж і наріжте м'якоть "сіточкою", не зачіпаючи шкірку. Потім викладіть баклажани, гострий і солодкий перець на вистелений пергаментом лист і поставте його в розігріту до 200 ° С духовку. У процесі приготування переверніть овочі кілька разів.
Коли вони стануть м'якими і на них з'являться темні палиці, вийміть лист з духовки і перекладіть овочі в герметичний пакет на 10-15 хвилин.
2. Коли баклажани трохи охолонуть, акуратно зніміть з них шкірку. З солодкого перцю заберіть насіння та очистіть овочі. Очищений перець покладіть у сито, щоб стек сік.
3. Підготовлені овочі дрібно порубайте ножем або подрібніть у блендері. Цибулю обсмажте до золотистого кольору, додайте в сковороду дрібно нарізаний часник і обсмажуйте разом ще одну хвилину.
4. Укладіть у товстостінну каструлю суміш печених овочів, цибулю та часник, влийте олію. Додайте цукор, сіль та чорний перець за смаком. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і томіть айвар на плиті, постійно помішуючи, поки він не загусне до стану густої сметани.
5. Додайте в блюдо оцет і закатайте в стерилізовані банки. Пасту, що залишилася, можна використовувати для приготування бутербродів або порційно заморозити.
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 943готуємо вдома, перець, домашні рецепти, "СмачнОГО!", корисні поради господиням
Інші статті рубрики:
У Рівному попрощаються із лікарем-хірургом
![](/images/articles/2/small/1739784172.jpg)
Пішов із життя завідувач відділення хірургії КНП «Міська лікарня №2» РМР Андрій Володимирович Дягель.
переглядів: 207
Помер відомий рівненський викладач, артист і драматург
![](/images/articles/2/small/1739779398.png)
Пішов у засвіти яскравий представник української інтелігенції Олексій зворотній.
переглядів: 293
У Рівному можна буде щепитися біля супермаркету
![](/images/articles/2/small/1739734146.jpg)
Фахівці гарантують конфіденційність під час роботи з населенням.
переглядів: 148
Хто святкує день ангела 17 лютого?
![](/images/articles/2/small/1739728207.jpg)
За новим церковним календарем 17 лютого віряни вшановують пам’ять святого великомученика Теодора (Феодора) Тирона.
переглядів: 213
Відомий український поет і прозаїк опублікував потужний вірш
![](/images/articles/2/small/1671738078.jpg)
Поет, прозаїк та журналіст Василь Зима поділився з читачами своїм новим твором.
переглядів: 307