Ми у Facebook
07.11.2022, 06:53

Готуємо айвар: найсмачніша паста з перцю, що смакуватиме з усім

Айвар – дуже густа паста з печеного чи обсмаженого перцю, яку можна намазувати на хліб та додавати у соуси, супи та підливи.
Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!

Інгредієнти:

Болгарський перець – 2 кг
Баклажани - 1 кг
Гострий перець - 1-2 стручки
Цибуля - 1 середня цибулина
Часник - 5 зубчиків
Рослинна олія - 200 мл
Яблучний оцет – 4-5 ст.л.
Цукор - 1-2 щіпки
Сіль та чорний перець – за смаком.

Приготування:

1. Розріжте баклажани вздовж і наріжте м'якоть "сіточкою", не зачіпаючи шкірку. Потім викладіть баклажани, гострий і солодкий перець на вистелений пергаментом лист і поставте його в розігріту до 200 ° С духовку. У процесі приготування переверніть овочі кілька разів.
Коли вони стануть м'якими і на них з'являться темні палиці, вийміть лист з духовки і перекладіть овочі в герметичний пакет на 10-15 хвилин.
2. Коли баклажани трохи охолонуть, акуратно зніміть з них шкірку. З солодкого перцю заберіть насіння та очистіть овочі. Очищений перець покладіть у сито, щоб стек сік.
3. Підготовлені овочі дрібно порубайте ножем або подрібніть у блендері. Цибулю обсмажте до золотистого кольору, додайте в сковороду дрібно нарізаний часник і обсмажуйте разом ще одну хвилину.
4. Укладіть у товстостінну каструлю суміш печених овочів, цибулю та часник, влийте олію. Додайте цукор, сіль та чорний перець за смаком. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і томіть айвар на плиті, постійно помішуючи, поки він не загусне до стану густої сметани.
5. Додайте в блюдо оцет і закатайте в стерилізовані банки. Пасту, що залишилася, можна використовувати для приготування бутербродів або порційно заморозити.





На правах реклами