Ми у Facebook
07.11.2022, 16:15

Митрополит УПЦ МП з Вінничини отримав підозру від СБУ

Рашисти всіма доступними методами намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні. Одним із інструментів стала церква та релігійні діячі. Підозру отримав Іонафан Єлецький - митрополит Української православної церкви Московського патріархату на Вінничині.

СБУ не надає конкретики, але згідно опублікованих фото стає зрозуміло, що головним винуватцем справи став все ж таки митрополит УПЦ МП Іонафан. "Висновки незалежної експертизи, яку провела СБУ, митрополит здійснював умисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями. Відповідні матеріали, зокрема, були розміщені на особистому сайті священника", - зазначає українська спецслужба.

Церковний діяч отримав повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Пресс-служба СБУ повідомляє також, що наразі проводиться весь комплекс слідчо-оперативних заходів для розслідування і проведення експертиз за іншими фактами діяльності митрополита.





На правах реклами