Ми у Facebook
09.11.2022, 07:30

Рецепт дня: Смачний та корисний морквяний торт

Якщо ви не пробували випічку з морквою, то дарма, адже це дуже смачно. Ще жменьку горіхів, трохи апельсинової цедри, пригорщу прянощів й у вас вийде чудовий осінній десерт.
Інгредієнти:
⁃ Борошно - 250 г.
⁃ Яйця - 4 шт.
⁃ Цукор - 225 г.
⁃ Морква - 200 г.
⁃ Грецькі горіхи - 4 жмені
⁃ Рослинна олія - 150 мл.
⁃ Розпушувач - 2 ч.л.
⁃ Сода - 1 ч. л.
⁃ Кориця - 1 ч.л.
⁃ Мускатний горіх - 1 ч.л.
⁃ Імбир молотий - 1 ч. л.
⁃ Цедра 1 апельсина

Крем:
⁃ Вершковий сир - 500 г.
⁃ Вершки 33-35% - 150 мл.
⁃ Цукрова пудра - 100 г.

Сироп:
250 мл - води;
100 г - цукру;
сік одного апельсина.



Спосіб приготування:
1. До яєць поступово всипати цукор і взбивати до білої пишної маси, як на бісквіт.
2. Додати рослинну олію, натерту на дрібній терці моркву, подрібнені горіхи, перемішати. Просіяти в два етапи борошно, потім розпушувач, соду, спеції і якщо є то побільше цедри апельсина.
3. Дно форми застелити пергаментом. Вилити тісто, накрити фольгою і зробити в ній проколи. Випікати перші 25 хв під фольгою при температурі 190, потім фольгу знімаємо і печемо ще хвилин 25. Готовність перевіряйте паличкою, можливо потрібно буде пекти довше.
4. Дати повністю охолонути і розрізати після цього на 3 рівні коржі.
5. Для крему збити холодні вершки, пудру та сир.
6. Кожен корж просочити сиропом(воду й цукор закип'ятити, додати сік і проварити 2-3 хв ).
7. Зібрати тортик, покриваючи кожен корж шаром крему. Боки та верх теж змастити кремом. Прикрасити горіхами і дати настоятися в холодильнику.

СМАКУЙТЕ!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ