Ми у Facebook
09.11.2022, 15:04

Гарбузові палички запечені в духовці: смакота, яку варто спробувати

Приготуйте цю чудову осінню страву, від якої будете в захваті!
Інгредієнти:

Гарбуз - 750 г
Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
Олія - 2 ст. л.
Паприка копчена мелена - 1 ч. л.
Часник сухий гранульований – 1 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Перець чорний мелений - на кінчику ножа
Петрушка свіжа (за бажанням) - за смаком

Приготування:

1. Гарбуз мий, очищаємо від жорсткої шкірки.
Нарізаємо соломкою завтовшки приблизно 1 см. Заливаємо чистою водою на 20 хвилин.
2. Розігріваємо духовку до 190 градусів.
3. Кладемо гарбуз на друшляк. Після того, як стіче вода, обсушуємо гарбузову соломку за допомогою паперового або чистого рушника.
4. Посипаємо соломку крохмалем і перемішуємо. Потім поливаємо олією і ще раз перемішуємо так, щоб усі скибочки були покриті олією.
5. Застилаємо лист пергаментним папером.
Викладаємо гарбузові палички в один шар на лист. Помірно посипаємо сіллю, паприкою і гранульованим часником.
6. Ставимо в духовку та запікаємо 20-30 хвилин при температурі 190 градусів.
7. Готові гарбузові палички знімаємо з листа і подаємо до столу. За бажанням посипаємо їх подрібненою зеленню петрушки.





На правах реклами