Ми у Facebook
11.11.2022, 11:00

Такого в магазині не купиш: Смачний гарбузовий хліб

Фото ілюстративне

Корисний, запашний, яскравий та смачний хліб з гарбузовим пюре. Такої смакоти в магазині не купиш, а вдома легко приготувати.
Інгредієнти для тіста:

- 400гр гарбузового пюре;
- 300 мл молоко;
- 50гр дріжджі пресовані;
- 2-3ст.л цукор;
- 1ч. л сіль ;
- 4ст.л олія;
- 1шт. яйця (для змащування хліба)+ 2жовтки для тіста;
- 1кг борошно (може бути менше або більше, все залежить від якості);
- насіння соняшника смажене, гарбузове, льону, кунжут.

Гарбуз відварити в невеликій кількості води, відцідити воду і зробити гарбузове пюре. В молоці розвести дріжджі, додати цукор, сіль, олію, жовтки, один та стакан муки. Це опара, залиште її в теплі на 15 хвилин. Коли вона буде готова, додайте в ємність холодне пюре, решту борошна і замісіть м'яке тісто. Відставити в тепле місце на 1,5 год.

Коли тісто підніметься потрібно його обімяти і додати до нього насіння яке ви любите, але це за бажанням. Дайте тісту ще раз піднятися. Візьміть форму для випічки з високими бортиками і добре змастітьт олією, сформуйте хліб , помажте яйцем, присипте кунжутом і льоном. Випікайте хліб при 200 градусах у духовці 50хв. Спечений хліб обов'язково після випікання вкутати рушником.





На правах реклами