Ми у Facebook
11.11.2022, 11:00

Рецепт дня: Найсмачніший Львівський сирник

Рецепт класичного Львіського сирника повинен бути у кожної господині. Цей ніжний, солодкий та ароматний десерт підійде до будь якого застілля.
Для приготування класичного Львівського сирника вам знадобиться:

- 500 грамів кисломолочного жирного сиру,
- 1 склянка цукру,
- 130 грамів вершкового масла,
- 4 яйця,
- 1 с.л манної крупи,
- 50 грамів родзинок,
- 3 ст.л сметани,
- 2 ст. л какао,
- цедра одного лимона.



Жовтки збити з цукром, додати манку, масло, родзинки і цедру лимона, після чого все ретельно вимішати. До отриманої суміші додати сир (перетерти попередньо або збити блендером для ніжнішої структури), усе збити міксером на низькій швидкості не більше хвилини.

Білки збити до густої білосніжної піни і додати в сирну масу, акуратно перемішати і викласти у форму для запікання.

У розігріту духовку поставити сирник, випікати 40-60 хвилин при температурі 180º.

Поки сирник печеться, готуйте поливку. Столову ложку масла і 2 столові ложки цукру перемішати, поставити на невеликий вогонь, постійно помішуючи розтопити. Додати 3 столові ложки сметани і 2 столові ложки какао, вимішати до однорідності і довести до кипіння.

Готовий вистиглий сирник полити шоколадною глазур’ю і помістити в холодильник.





На правах реклами