Як доглядати за хвойними рослинами у листопаді?
Сьогодні розповімо, що треба зробити.
⠀
Хвойним рослинам необхідний магній, тому в листопаді потрібно внести до приствольних кіл доломітове борошно. Витрачаємо до 1 кг на кожне доросле дерево.
⠀
Проводимо обробку рослин від хвороб та шкідників. Зробити це потрібно за плюсової температури. Можна використовувати Хорус, 1% бордоську рідину або Фітоспорин (5 г на відро води), Актар або Фуфанон.
⠀
До настання стійких морозів проводимо вологозарядний полив. На дорослі рослини витрачаємо 6-8 відер води, на молоді – 3-4 відра. Найкраще вливати воду поступово, протягом 3-4 днів.
⠀
Укриваємо рослини на зиму. Пристовбурні кола присипаємо торфом (шар 8-10 см). Щоб захистити хвою, обмотуємо дерева агроволокном, мішковиною чи іншим матеріалом.
⠀
Якщо у вашому саду є молоді туї, радимо обмотати їх шпагатом, притискаючи пагони до стовбура, щоб сніг, що збирається на гілках, не зламав їх.
⠀
Хвойні рослини, вічнозелені хвойні рослини, дача, сад город, корисні поради госпдиням
У Рівному можна безкоштовно записатися у бібліотеку
У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці оголосили акцію - упродовж кількох днів можна безкоштовно отримати читацький. Це приурочили до Всесвітнього дня книги та авторського права.
переглядів: 71
Вчасний полив допоможе вберегти розсаду від заморозків
Дощування може захистити рослини, особливо коли передбачаються короткочасні зниження температури. Дізнайтеся, як це правильно зробити.
переглядів: 81
На двох вулицях Рівного не буде води
Сьогодні, 23 квітня, з 12.10 через пошкодження водопроводу частково відсутнє водопостачання на вул.Міцкевича та вул.Героїв Поліції (частково).
переглядів: 218
Автоматичне призначення житлової субсидії: кому потрібно звернутися із заявою
З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично.
переглядів: 1073
Як приготувати паску, від якої всі домашні та гості будуть в захваті: простий рецепт
Приготувати паску власноруч - це не тільки захоплюючий процес, але й забезпечує вам можливість контролювати інгредієнти та насолоджуватися смачним результатом.
переглядів: 414