Ми у Facebook
11.11.2022, 20:10

Танучий в роті пиріг з яблуками: не схожий на банальну шарлотку

Такого ви точно ще НЕ ПРОБУВАЛИ! Я назву цей пиріг - ТОРТ. Він не просто ніжний, він ПОВІТРЯНИЙ! Не думайте - ГОТУЙТЕ!
Складові:

- Масло вершкове – 175 г
- Цукор – 150 г
- Яйце куряче - 2 шт.
- Борошно – 225 г
- Розпушувач - 1.5 ч.л.
- Кориця - 2 ч.л.
- Яблуко – 500 г
- Лимон - 1 шт.

Готуємо:

1). Розігріти духовку до 180 ° С, режим верх/низ.

2). Яблука для начинки (250 гр) очистити від шкірки та серцевини, нарізати невеликими кубиками.

3). Очистити цедру з лимона (можна використовувати сушені), дрібно порубати, якщо великі шматки. Витиснути 2 ст.л. лимонного соку.

4). У глибокій мисці збити міксером розм'якшене вершкове масло з цукром до пишного світлого крему.

5). Додати по 1 яйцю зі столовою ложкою борошна із загальної кількості, збивати міксером до однорідного стану.
Коли обидва яйця вбиті в тісто, просіяти борошно з розпушувачем і перемішати до однорідності.

6). У тісто додати нарізані яблука, лимонну цедру, корицю і лимонний сік, перемішати до однорідності.

7). Яблука, що залишилися для прикраси, розрізати на 4 частини, видалити у кожного серцевину. На кожній четвертинці зробити глибокі поздовжні надрізи ножем по шкірці, при цьому шматок не повинен розвалитися.

8). Тісто викласти у форму, змащену олією, і акуратно розрівняти поверхню лопаткою. Зверху в тісто викласти шматочки яблук надрізами догори, трохи утоплюючи яблука в тісто.

9). Пиріг випікати 50-60 хвилин, готовність перевірити зубочисткою.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ