Ми у Facebook
14.11.2022, 13:10

Гаджети, які допоможуть пережити відключення електрики

Відклюення електрики - проблема. Та є тимчасові рішення, які допоможуть пережити непростий період. Які гаджети потрібно мати на такий екстрений випадок?
Павербанк

Головна характеристика, на яку треба звертати увагу - ємність батареї. Вона вимірюється в міліампер-годинах. Зараз популярністю користуються павербанки на 20 000 мАг — 30 000 мАг. Крім того, треба звернути увагу на струм зарядки. Найчастіше він становить 0,5−2 А. Цей показник впливає на швидкість заряджання пристроїв. Можна придбати GaN-зарядки — вони мають багато портів та менше нагріваються.

Потужність: від 3 до 6 зарядів смартфона, ноутбука або планшета
Вартість: від 700 грн до 12 000 грн

Зарядна станція

Дехто купує додому портативні зарядні станції. Такі пристрої часто використовують військові на передовій. Вони потужніші та можуть заряджати багато пристроїв одночасно. Деякі станції навіть можуть живити більшість кухонних приладів: кавоварку, блендер чи холодильник. Але коштує така станція недешево.

Потужність: від 40 зарядів смартфона до декількох годин роботи побутової техніки.
Вартість: 10 000 грн - 130 000 грн

Генератор

Найпопулярнішими на ринку є генератор дизельний і бензиновий. Дизельне пальне дешевше, але генератор такий дорожчий за бензиновий.
Це хороше рішення для приватного будинку. У багатоквартирному житлі, на жаль, генератор обійдеться дуже дорого. До того ж, це пожежонебезпечно.

Потужність: від кількох годин безперебійної роботи електричних приладів до повноцінного живлення приватного будинку
Вартість: 12 000 грн – 50 000 грн (деякі досягають і 1 000 000)грн

Гірлянди та світильники на батарейках

Новорічні гірлянди та декоративні світильники, які працюють від звичайних батарейок також стануть у нагоді під час відключень світла. Але не забудьте зробити запас батарейок.

Потужність: 4-6 годин безперебійної роботи
Вартість: 100 грн- 2000 грн

Ліхтарі

На час відключень світла обовязково придбайте собі ліхатр. Бажано декілька. Найкращий варіант – де поєднується живлення від акумулятора й батарейок.

Потужність: 2-12 годин безперебійної роботи
Вартість: 100 грн – 20 000 грн





На правах реклами