Ми у Facebook
21.11.2022, 11:40

Які прилади споживають найбільше електрики (+ПЕРЕЛІК)

Фото ілюстративне

Ці пристрої у вашому домі споживають найбільше електрики. Дізнайтесь, щоб економніше користуватись і не перенапружувати систему.
Найбільше серед домашніх побутових приладів електроенергію споживають телевізори та комп‘ютери — в середньому на них припадає 28% загального споживання електроенергії домогосподарством, — повідомляє Spiegel, посилаючись на результати розрахунків, проведених німецькою Федеральною асоціацією управління з енергетики та водних ресурсів (BDEW).

Відповідно до розрахунків Федеральної асоціації управління енергетики та водними ресурсами, споживання енергії у квартирі розподіляється таким чином:

28% споживають телевізори, ігрові приставки та комп’ютери,
14% йде на прання та сушіння одягу,
13% на освітлення,
11% споживають холодильники й морозильні камери,
9% витрачається на приготування їжі,
8% на миття посуду.

Найбільш енерговитратні побутові прилади, якщо розраховувати витрати на електрику за місяць — це персональний комп'ютер (меншою мірою – ноутбук), холодильник, телевізор, якщо він працює фоном, пральна машина, кондиціонери, електричні обігрівачі та бойлери. Значне навантаження на мережу дають такі пристрої як електрочайник, мікрохвильова піч, фен, духова шафа, електроплита, праска.






На правах реклами