Ми у Facebook
21.11.2022, 09:43

Американець, який приїхав боронити Україну, тепер у Рівному



Україна неодноразово дякувала усім міжнародним партнерам за підтримку. Мова йде не тільки про матеріальну допомогу, озброєння чи техніку. Мова і про людей, військових, які готові приїхати в Україну та допомогти нам боронитися від рашистів.


Саме таким є американський ветеран Метью Паркер. Він з перших днів війни прийняв для себе рішення підтримати нашу державу. Зараз Метью перебуває у Рівному. То ж наші кореспонденти змогли з ним поспілкуватися.

Метью Паркер - американський ветеран, який 22 роки прослужив в Армії США. Коли він дізнався про те, що рашисти почали повномасштабне вторгнення, він вирішив підтримати Україну.
Ветеран сказав про те, що готовий бути там, де в його знаннях буде максимальна потреба. Це і безпосередня участь в бойових діях, навчання користування новітнім озброєнням чи навіть навчати реабілітації військових, які повернулися з війни.



Метью дійсно експерт у цих напрямках, бо в роки служби він був інструктором, а також бойовим командиром, керував солдатами в бойових ситуаціях. Тим самим його досвід для наших хлопців надзвичайно цінний.

- Я бачив в новинах війну, бачив, як убивають людей. Дивився на щоденні подвиги звичайних українців і зрозумів, що не можу бути осторонь. Зараз хоробра та могутня не лише українська армія, а й увесь український народ.

Він вже проводив навчання у Києві, тренував спеціальні загони. Тепер же він перебуває у Рівному. Встиг вже провести навчання для поліції, патрульних, служби безпеки та інших. Далі в планах ще провести особливі навчання по реабілітації та роботі з військовими, які втратили кінцівки.



Метью з досвіду говорить про те, що рашисти ; це не армія. Адже вони налякані, вони знають, що їх відправили на смерть. Інша справа - українські військові. Вони точно знають, що мають перемогти і боронити власну землю. Для мене під час війни в Іраку втрата однієї людини з побратимів - це велика втрата. Росіяни ж мають просто гарматне м'ясо. Цих людей їх країна зовсім не цінує.

- Я б хотів сказати українцям: робіть, що робите, і знайте, що ви не самі. Американці - це точно ваші друзі. А щодо Рівного, то мені дуже подобається це місто. Тут дуже класні люди, все зовсім поруч: затишно та компактно. А ще я знайшов тут партнерів - спортивний простір Праджат, з яким ми реалізуємо цікаві проекти, про які ви дізнаєтеся.



На питання про те, чи не бажає Метью лишитися в Рівному - посміхається. А де каже, що вже шукав тут будинок, щоб лишитися, бо Рівне - прекрасне для життя.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ