Ми у Facebook
21.11.2022, 00:14

Який планшет обрати для роботи та навчання

Епоха надпопулярності планшетів пішла кілька років тому з появою щодо дешевих смартфонів із великою діагоналлю екрану. З усім тим, планшетні комп'ютери продовжують використовувати ті, кому для роботи або розваг не вистачає стандартних 6-7 дюймів екрана смартфона.

Переваги планшетів над смартфонами


На вартість планшета впливає багато факторів, які повністю виправдовують численні переваги таких пристроїв. Головним плюсом будь-якого планшета є розмір екрану, а якщо точним, співвідношення сторін дисплея. Сучасні телефони «витягують» екран по вертикалі (щоб було зручніше тримати пристрій в одній руці), а екрани планшетних комп'ютерів залишилися відносно широкими. Саме тому на них зручно працювати, читати книги чи журнали та дивитися відео — на екран просто влазить більше корисної інформації.

Що можна робити на планшеті


Планшети мають Wi-Fi, тому можна передавати файли без дротового підключення. Акумулятора вистачає на 10 годин у режимі перегляду відео та до 9 годин роботи в інтернеті.

Завдяки більшому екрану можна швидше зробити певні роботи:

• набирати текст;
• редагувати помилки;
• читати технічну документацію;
• створювати та редагувати графічні зображення;

За допомогою відеокамер можна робити цілком стерпні фото, а для спілкування в соцмережах і відеозв'язку цих камер вистачить за очі.

Якщо модель має слот для SIM-картки, то гаджет можна використовувати для дзвінків та обміну текстовими повідомленнями.

Завдяки технології Bluetooth до планшета можна приєднувати бездротову мишу та клавіатуру, що збільшить швидкість роботи з гаджетом.

Моделі з продуктивними процесами багато хто використовує для різних мобільних ігор.

Як вибрати планшет


Перед тим як купити планшет, зверніть увагу на такі параметри:

Діагональ екрану. Для комфортної роботи, ігор, листування та використання всіх функцій краще розглядати планшети з діагоналлю від 9 дюймів і більше. Для перегляду фільмів та серіалів краще вибрати модель з діагоналлю 10-12 дюймів.
Операційна система. iPadOS та Android – це найпоширеніші типи операційних систем. На ринку ще залишилися планшети з ОС Windows, але їхня частка невелика.
Матеріал корпусу. Найнадійнішим буде корпус, виготовлений із металу. Більш бюджетними є моделі із пластиковим корпусом.
Місткість батареї. Від цього параметра залежить, скільки планшет пропрацює на одному заряді.
Матриця екрану. Від матриці залежить якість зображення.
Оперативна пам'ять. Для комфортної повсякденної роботи (інтернет, відео, музика, спілкування) достатньо 4 Гб. А якщо ви геймер, то краще вибирати пристрої з 8 Гб оперативної пам'яті і вище.
Вбудована пам'ять. Якщо користувач збирається серфити в соціальних мережах і дивитися фільми, 32 Гб буде достатньо, але багато планшетів дозволяють збільшити вбудовану пам'ять шляхом встановлення карти пам'яті.
Можливість розширення пам'яті. Якщо ж користувач робитиме фото, зніматиме відео, завантажуватиме програми, краще купити модель, в якій є слот під карту пам'яті. Уточнюйте завжди заздалегідь, карти якого обсягу та якого стандарту підтримує той чи інший пристрій.
Процесор. Велику роль грає тактова частота та частота пам'яті. У зв'язку з цим оптимізовані планшети на 6-ядерних CPU можуть бути ефективнішими, ніж 8-ядерні. Чим вища тактова частота, тим більше операцій виконає пристрій за певний час.
Комплектація. Від комплектації залежить зручність використання планшета. Зручно, коли в комплекті йде підставка, чохол, захисне скло, плівка, стілус.






На правах реклами