Ми у Facebook
23.11.2022, 12:40

СБУ знайшла проросійську літературу та сумнівних людей у приміщеннях УПЦ (МП)

Служба безпеки України закінчила заходи безпеки, що проводила на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ в Рівненській області.
Нацполіція спільно із Нацгвардією перевірила більше 350 церковних споруд і 850 людей.

Більше 50 людям провели поглиблені контррозвідувальні опитування з використанням поліграфа. Серед них були не тільки громадяни України, а й громадяни інших країн, також і рф, що знаходилися на території об’єктів.

Деякі з них при перевірці документів показали паспорти та військові квитки СРСР. Оригіналів документів у них не було, тільки їх копії, або паспорти з громадянством України, що мали ознаки підробки чи пошкодження.

Окрім того, на території Києво-Печерської Лаври знаходився 32-річний громадянин України. Він може бути причетний до протиправної діяльності в нашій державі проросійського інформаційного агентства «Антван». Одночасно, він є довіреною особою власника однойменної російської компанії «ANTVAN GROUP» – громадянина росії Орлова О.В., що володів в Україні великою кількістю землі і закладів громадського харчування. Зараз це майно заарештовано у межах кримінального провадження.

Також, у ході безпекових заходів знайшли:

▪ проросійську літературу, що використовується під час навчання у семінарії та приходських школах, у тому числі для пропаганди «русского міра»;
▪ готівку в розмірі більше 2 млн грн, понад 100 тис. доларів США та декілька тисяч російських рублів.

Ці заходи безпеки проходили в межах чинного законодавства України. Варто зауважити, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією держави.





На правах реклами