Рецепт дня: Найсмачніший плов в афганському казані
- свинина (ошийок) 1 кг;
- рис пропарений - 500 г;
- спеції для плову;
- морква 3 шт;
- цибуля 2 шт (великі);
- часник 1 шт (головка);
- олія для смаження;
- вода 2 стакани.
Моркву нашинкувати соломкою або натерти на тертці. Цибулю порізати на кубики. Казан поставити на вогонь і розігріти, налити на дно олію для смаження та додати цибулю.


Посмажити до злегка золотистого кольору, а потім додати моркву й перемішати. До овочів додати 2-3 зубчики часнику. Обсмажуйте все хвилини три, потім часник вийміть. Готові овочі вийміть з казана в миску.
В казан закиньте порізане на шматки м'ясо, регулярно помішуючи смажте, підсоліть, приправте спеціями.


На готове, посмажене м'ясо викладіть промитий рис, поверх рису викладіть засмажку.


Головку часнику почистіть та цілою втикніть в рис. Залийте страву водою та закрийте казан.
Готувати плов в казані потрібно на малому вогні 35 хв.


*Афганський казан - це різновид каструлі, яка готує як мультиварка. Він герметично закривається і в результаті в посудині створюється високий тиск, вода нагрівається швидше і приготування страв відбувається при підвищеній температурі і тиску. Завдяки цьому час приготування страв скорочується у 2-3 рази. Страви в афганському казані виходять ароматні, продукти не втрачають корисних властивостей та готуються швидше. Особливо ніжним виходить м'ясо, яке у звичайному посуді потрібно тушкувати годинами.
Придбати Афганський казан можна на сайті офіційного представника в Україні afganistankazan.com.

рецепти, рисова каша, рецепт плову, смачний плов, афганський казан, споживач
Три найкращі рецепти млинців на Масницю: тонкі, пишні та дріжджові

Масниця — це не лише веселе народне свято, а й чудова нагода потішити себе та рідних смачними млинцями.
переглядів: 25
Як доглядати за розсадою перцю та помідорів: поради для гарного врожаю

Розсада перцю та помідорів вимагає правильного догляду, щоб забезпечити гарний урожай. Дотримуючись основних правил вирощування, ви отримаєте здорові та міцні рослини.
переглядів: 462
"Оскар-2025": де та коли дивитися пряму трансляцію

У ніч з 2 на 3 березня відбудеться 97-ма церемонія вручення найпрестижнішої кінопремії світу – "Оскар". Українські глядачі зможуть побачити пряму трансляцію події на телеканалі "Суспільне Культура".
переглядів: 243
Масниця 2025: українські традиції святкування Колодія та рецепти смачних страв

З 24 лютого по 2 березня 2025 року українці відзначатимуть Масницю, або Колодія – традиційне слов'янське свято, що символізує прощання з зимою та зустріч весни.
переглядів: 323
Якщо млинці рвуться та прилипають: перевірені поради для ідеального приготування

Млинці – це улюблена страва багатьох, але не завжди їх приготування проходить без проблем. Іноді вони прилипають до сковороди, рвуться чи не пропікаються. Чому це відбувається і що робити, щоб млинці виходили ідеальними – розповідаємо далі.
переглядів: 246