24.11.2022, 12:25

Рецепт дня: Найсмачніший плов в афганському казані

Ароматний, розсипчастий та пряний плов з ніжним м'ясом - ситний обід для всієї родини. Та секрет приготування не лише в інгредієнтах, а в посуді, в якому ви готуватимете.
Для приготування ароматного плову в афганському казані вам знадобиться:

- свинина (ошийок) 1 кг;
- рис пропарений - 500 г;
- спеції для плову;
- морква 3 шт;
- цибуля 2 шт (великі);
- часник 1 шт (головка);
- олія для смаження;
- вода 2 стакани.

Моркву нашинкувати соломкою або натерти на тертці. Цибулю порізати на кубики. Казан поставити на вогонь і розігріти, налити на дно олію для смаження та додати цибулю.





Посмажити до злегка золотистого кольору, а потім додати моркву й перемішати. До овочів додати 2-3 зубчики часнику. Обсмажуйте все хвилини три, потім часник вийміть. Готові овочі вийміть з казана в миску.

В казан закиньте порізане на шматки м'ясо, регулярно помішуючи смажте, підсоліть, приправте спеціями.





На готове, посмажене м'ясо викладіть промитий рис, поверх рису викладіть засмажку.





Головку часнику почистіть та цілою втикніть в рис. Залийте страву водою та закрийте казан.

Готувати плов в казані потрібно на малому вогні 35 хв.





*Афганський казан - це різновид каструлі, яка готує як мультиварка. Він герметично закривається і в результаті в посудині створюється високий тиск, вода нагрівається швидше і приготування страв відбувається при підвищеній температурі і тиску. Завдяки цьому час приготування страв скорочується у 2-3 рази. Страви в афганському казані виходять ароматні, продукти не втрачають корисних властивостей та готуються швидше. Особливо ніжним виходить м'ясо, яке у звичайному посуді потрібно тушкувати годинами.

Придбати Афганський казан можна на сайті офіційного представника в Україні afganistankazan.com.