Ми у Facebook
24.11.2022, 19:55

Поради для приготування їжі в період масових відключень електрики

Україна потерпає від рашистських ракетних атак, тому планові відключення продовжаться. Але як кажуть, війна війною, а обід за розкладом.
В умовах відсутності світла і тепла можна приготувати деякі каші, адже підійде навіть холодна вода чи кефір:

Гречана каша. У магазинах продається коричнева гречка, яка вже готова - на пакуванні зазначено, що вона обсмажена й висушена. Цю крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Вона має настоюватись від 5 до 10 годин. Краще це робити протягом ночі.

Перлова каша. Її можна заливати як окропом, так і звичайною водою. Але настоюватися в холодній воді вона має від 10 до 24 годин. Тож заливати її краще з вечора.

Кускус. Крупу залити холодною водою і залишити лише на 20-30 хвилин для приготування. А за наявності гарячої води вистачить 5-10 хвилин.
Вівсянка (або вівсянка в пластівцях). Для приготування в холодній воді залишити настоюватися на 30 хвилин або годину. В окропі – достатньо 20 хвилин.

Манна каша. Залийте манну кашу холодною водою або молоком, накрийте та дайте настоятись 15-20 хвилин.

Кіноа. Залити холодною водою і залишити на ніч.

Накінець кілька простих рецептів:

Каша з тушонкою. Замочити з вечора кашу з розрахунку приблизно 80 г на людину. Додати тушонку. Якщо є можливість розпалити багаття, то кашу з тушонкою краще нагріти на вогні.

Солодка каша зі згущеним молоком та родзинками. Замочити звечора кашу. Вимити ізюм. Перед подачею додати згущене молоко. Якщо є можливість розпалити багаття, то кашу краще проварити на вогні разом із родзинками (можна замінити на цукати чи фрукти).





На правах реклами