Ми у Facebook
26.11.2022, 18:45

3 критерії, на які важливо звернути увагу при виборі провайдера Інтернету

Користувачі, які невдало підібрали провайдера, зіштовхуються з наступними проблемами:
·         мізерна швидкість передачі даних;
·         збої в роботі;
·         відсутність або недбале ставлення технічної підтримки і т.д.

Щоб уникнути цих проблем, варто звертати увагу на кілька критеріїв при виборі постачальника послуг. Налагодивши співпрацю з МАКСНЕТ, можете бути впевнені в надійності провайдера.

1. Тип підключення


Найбільш поширеним є дротове підключення (оптоволокно або телефонна лінія ADSL). Технологія ETTA характеризується високою швидкістю передачі даних та маловитратною установкою. Вибираючи такий тип підключення, користувачеві не потрібно докуповувати спеціальне обладнання або знатися на тонкощах монтажу.
Альтернативні рішення — ADSL-підключення та бездротове з'єднання. Перше характеризується низькою швидкістю передачі. Воно найчастіше використовується організаціями, які не потребують модернізації та швидкісного підключення. Бездротовий варіант підходить користувачам, які не хочуть тягнути Інтернет-кабель з технічних причин або через фінансову доцільність.

2. Географія покриття


Чим більше районів вже підключено до Інтернету, тим швидше та дешевше це буде реалізовано для нового користувача. Вибираючи провайдера, зверніть увагу на умови співпраці:

·         швидкість та вартість;
·         необхідність купівлі обладнання чи кабелю;
·         додаткові вимоги (наприклад, поповнення особистого рахунку для безкоштовного підключення).

Детально розпитуючи співробітника про умови підключення, можна дізнатися, наскільки якісно працює технічна служба. Адже при виникненні несправностей або проблем із мережею доведеться звернутися до оператора. Якщо консультант не може конкретно відповісти на поставлені питання, навряд щось зміниться, коли клієнт стане користувачем.

3. Швидкість підключення


До укладення договору в тарифах провайдера може бути прописано космічні цифри. Але наскільки реальна швидкість доступу відрізняється від заявленої, користувач дізнається лише після підключення. Важливо не з якою можливою швидкістю провайдер обіцяє передавати сигнал, а як швидко користувач зможе завантажувати та вивантажувати файли. Уважно вивчайте умови договору та технічні характеристики підключення до мережі.





На правах реклами