Ми у Facebook
29.11.2022, 13:35

Продукти без холодильника: як зберігати

Через аварійні і планові відключення електроенергії українці змушені сидіти без світла. Такі події все більше викликають питання як саме зберігати продукти без холодильника, аби вони не зіпсувались.
Сайт OGO.ua підготував кілька альтернативних методів:

1. Які продукти можна не зберігати у холодильнику

Часто люди зберігають у холодильнику продукти, які можна туди взагалі не ставити. Наприклад, банани, моркву, цибулю та картоплю можна зберігати у коморі чи шафах, адже якщо холодильник потече, вони швидко зіпсуються. Водночас консерви, шоколад, олію, варення чи мед можуть зберігатися при кімнатній температурі. Те ж стосується і яєць — їх можна тримати до місяця не у холодильнику.

2. Що робити з продуктами, які швидко псуються

- Молочні продукти варто обирати пастеризовані, попри те, що вони не мають стільки корисних харчових властивостей, однак можуть довго простояти не у холоді. Молоко можна прокип’ятити, сир перекласти у скляні банки, а потім помістити їх у холодну воду. Те саме можна зробити зі сметаною. Вершкове масло можна заморозити або загорнути у пергаментний папір та скласти у місткість із холодною та трішки підсоленою водою.
- М’ясо та рибу можна закрити у герметичні місткості та поставити на балкон (якщо надворі звісно ж холодно). Також можна зробити консерви чи тушонку. Така консервація за правильних умов приготування буде мати термін придатності до 3-ох років. Також важливо почистити рибу та відрізати голову, адже вона починає досить швидко гнити. До того ж рибу можна засушити.
- Хліб можна зберігати в холодильнику чи навіть у морозилці. Якщо вимкнули електроенергію та він почав псуватися, зробіть сухарі.

Загальні поради зберігання продуктів без холодильника

•Заморозьте контейнери з водою (а ще краще пляшки), щоби мати змогу зберегти температуру їжі в морозилці на рівні 4°С або нижче, За можливості придбайте сухий лід або блоковий лід.

•Коли вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. Якщо їх не відкривати, продукти ще можуть зберігатися у холодильнику, до 48 годин у повній морозилці, 24 години у напівпорожній морозилці.

•Викидайте будь-яку їжу з неприємним запахом, кольором чи текстурою. Також не варто їсти їжу, яка досить довго стояла при температурі повітря вище 4°С.





На правах реклами