29.11.2022, 15:09

Найсмачніші ліниві пиріжки: не треба ліпити

Ледачі пиріжки з яйцем, зеленню і сиром НЕ ТРЕБА ЛІПИТИ — ТІСТО для них готується ЗАЛИВНЕ, на вигляд нагадує тісто для оладок, тільки трохи густіше.

Начинка додається прямо в тісто, а смажаться на сковороді.
Складові:

Кефір-200 гр
Пшеничне борошно-200 гр
Яйця-1 шт
Сода харчова-0.5 год л
Сіль за смаком

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яйця-3 шт
Зелень-пучок
Сир -70 гр

Готуємо:

1). У глибоку миску вбийте яйце і всипте сіль. Добре збийте віночком чи вилкою.

2). Влийте кефір кімнатної температури, всипте соду (не гасіть її, оскільки вона погаситься кислотою, що міститься в кефірі) і добре перемішайте.

3). Всипте заздалегідь просіяне борошно або відразу просійте борошно в миску через ситечко. Важливо просіяти борошно, щоб наситити його киснем. Перемішайте до утворення однорідної маси без грудочок.

4). На останньому етапі додайте в тісто подрібнені варені яйця, зелень і сир (на тертку), перемішайте. Тісто для пиріжків готове.

5). Розігрійте на сковороді невелику кількість олії. Ложкою викладайте тісто у вигляді коржів на невеликій відстані один від одного, оскільки вони збільшуватимуться у розмірі. Смажте пиріжки на невеликому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, щоб вони встигли пропектися і не були сирими в середині. Готові пиріжки зніміть та смажте наступні партії. У мене вийшло 11 пиріжків. Підливайте масло за потребою між партіями.