29.11.2022, 19:00

Топ-3 рецепти ситних страв із картоплі та сиру

Коли просто смажена та варена картопля набридла, на допомогу прийдуть ці оригінальні та незвичні рецепти!

ЦІЛА ГОРА СИРНИХ ПАЛИЧОК ЗА 10 ХВИЛИН



Складові:
250 мл кефіру
1 неповна чл солі
2 чл цукру
2 яйця
100 гр сиру
10 гр петрушки
450 гр борошна
10 гр розпушувача

Приготування:
З'єднати всі інгредієнти, замісити тісто і розкотити товщиною 1 см. Нарізати на смужки та обсмажити на олії з двох сторін. Подавати з будь-яким соусом, мені сподобалося (сметана+часник+кріп)

КАРТОПЕЛЬНІ КІЛЬЦЯ З ЧАСНИКОМ



Складові:
450 гр картоплі (3 середніх)
1 головка часнику
1 чл солі (неповна)
40 гр борошна
100 мл води
40 гр кукурудзяного крохмалю
50 гр цибулі зеленої

Приготування:
Картоплю відварити, потовкти в пюре.
На вершковому маслі обсмажити пропущений через прес часник, потім додати|добавляти| муку|борошно| і обсмажити, налити воду, зібрати лопаткою тісто.
Його ми додаємо до картоплі, а потім всі інші інгредієнти.
Тісто розкотити в пласт завтовшки ~1 см, вирізати кільця і смажити з двох сторін на олії до рум'яності.

КАРТОПЕЛЬНІ КРОКЕТИ З СИРОМ



Що треба:
4 середні картоплини ~300 гр
1/2 ч.л солі
1/2 ч.л паприки
Трохи зелені
2 ст.л кукурудзяного крохмалю
100 гр сулугуні або моцарели
1 яйце
Борошно
Паніровка (темпура)

Готуємо:
Картоплю нарізати, відварити, потовкти в пюре, додати сіль, паприку, зелень та крохмаль

Вологою рукою взяти трохи, покласти в середину брусочок сиру і скачати в трубочку. Обваляти в борошні, слідом у яйці та паніровці. Викласти на тацю та прибрати холодильник на 30 хвилин. Смажити у великій кількості олії до золотистого кольору.