Ми у Facebook
01.12.2022, 10:55

Як дізнаватись новини, якщо не працює телебачення

Фото ілюстративне

Як слідкувати за новинами, якщо не працюватиме ефірне мовлення пояснює Національна поліція України.
📻 На радіо

Увімкніть радіоприймач у вашому автомобілі, смартфоні або знайдіть радіоприймач, що працює від батарейок, та шукайте “Українське радіо” (“Суспільне”) у FM-діапазоні або в АМ-діапазоні (чи на середніх хвилях на старих приймачах). Частоти для вашого регіону можна знайти на сайті “Суспільного” (https://corp.suspilne.media/newsdetails/4811).



Також трансляцію “Українського радіо” здійснюють УР-1, “Промінь” та “Мелодія”. Шукайте частоти радіо “Мелодія” в FM-діапазоні та на середніх і коротких хвилях для вашого регіону на сайті 👇
🌐https://www.melodiafm.ua/about

🛰️ На супутнику

Від початку війни українське телебачення розкодоване на супутнику. Сигнал можна зловити будь-яким супутниковим приймачем чи телевізором із вбудованим приймачем.

Параметри прийому:
супутник: Hotbird 13;
частота: 11 219 МГц;
поляризація: H (горизонтальна);
символьна швидкість: 29 900;
корекція помилок: FEC 3/5.

✅ Онлайн

🔷 На офіційних каналах влади в телеграмі або в інших соціальних мережах

▪️Підпишіться на офіційні канали органів державної та місцевої влади, а також сектору безпеки та оборони в телеграмі або в іншій зручній для вас соціальній мережі чи месенджері. Телеграм зможе підвантажувати новини у ваш смартфон навіть в умовах слабкого сигналу.
▪️Заздалегідь знайдіть найближчий “Пункт незламності” (https://nezlamnist.gov.ua/), якщо у вас повністю зникне інтернет і звʼязок.
▪️Обов'язково вимкніть у налаштуваннях месенджера автоматичне завантаження відео та фото і залиште тільки необхідні канали. Так ви знизите навантаження на мережу.

🔷 На сайтах медіа або сторінках у соціальних мережах

▪️ Відмовтесь від споживання новин у форматі відео на користь текстових форматів.
▪️ Читайте тільки офіційні українські медіа і не споживайте контенту з неперевірених джерел. Це допоможе зберегти не тільки мобільний трафік, а й ваше здоровʼя.

🔷 На онлайн-платформах

👀 Дивитись українське телебачення можна на Youtube, на платформах Київстар ТВ, Megogo, Omega TV, а також в застосунку Дія.

‼️Увага! За відсутності фіксованого інтернету відмовтесь від перегляду телебачення онлайн на будь-яких платформах навіть з мінімальною роздільною здатністю. Також просимо відмовитись від онлайн-ігор та будь-якого надмірного споживання мобільного трафіку, зайвих дзвінків тощо. Це створює надмірне навантаження на мережі операторів і може призвести до того, що в критичний момент хтось, навіть ви, може залишитися без звʼязку.

Економія трафіку також доречна в “Пунктах незламності” (https://nezlamnist.gov.ua/).

💻🎧 Інтернет-радіо

❗️Користуйтесь лише за наявності фіксованого інтернету.
Шукайте українське радіомовлення на платформі radioplayer.ua (https://radioplayer.ua/), а також на сайті або в застосунку Суспільного радіо (https://suspilne.radio/):

▪️застосунок для iOS (https://apps.apple.com/us/app/suspilne-radio/id1437432109)

▪️застосунок для Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=suspilne.radio.ua&hl=ru)





На правах реклами