Ми у Facebook
01.12.2022, 09:05

Які маршрутки більше не курсуватимуть по Рівному

У Рівному вирішили оптимізувати маршрути громадського транспорту. У першу чергу мова йде про ті, які рухаються центральної частиною міста.
Деякі маршрути повністю скорочуються. А саме:

34 та 51, які дублюють рух автобусів №1 та 7. Великі автобуси повністю забезпечують перевезення пасажирів, тож скорочення маршруток дозволить уникнути скупчення транспорту.

58 маршрут замінять 64 маршрут, який рухатиметься в Колоденку, та 47 маршрут, який забезпечить довіз пасажирів з Тиннівської. Із останнім є певна проблема, адже поки що немає дозволу від нацполіції. Проте перевезення здійснювати необхідно, тож проблему потрібно швидко вирішувати.

65 маршрут практично зник, тому його закривають офіційно. Тому прийнято рішення подовжити 45 маршрут по вулиці Млинівській, на якому працює 20 автобусів, який повністю можуть вирішити питання цього маршруту. На разі вирішується питання щодо організації цього маршруту через комісійне обстеження маршруту представниками Львівської залізниці залізничного переїзду.

35 маршрут теж подовжується в обидва кінці, аби компенсувати нестачу транспорту. Наразі оновлені схеми руху розробляються.

Збільшується кількість автобусів у Золотіїв, тобто маршрут 43. Зараз на цьому маршруті працює 1 машина.

Також закриваються 30, 41, 42, 67 маршрути — там фактично не виїжджають машини, тим паче, що на них працюють старі автобуси Мерседес. Зараз на них виїжджають лише по одній машині і то без дотримання графіків.

Як це вплине на місто?
Завдяки змінам розвантажиться центр міста — буде менше машин.

Доступність доїзду при цьому у різні кінці міста зберігається.

Так, зміняться інтервали руху — вони можуть бути трохи довшими. Регулювання цього планується реалізувати за рахунок тролейбусів.

У місті катастрофічний брак водіїв — тому й збільшені інтервали у графіках руху. За рахунок цього планується подовжити тривалість руху громадського транспорту.

Потрібно зважати на нестабільну ситуацію в енергетичній сфері, що впливає на можливість працювати за графіками тролейбусів та періодично впливає на їх можливість виїжджати на маршрути.

Проблема електропостачання також впливає на можливість заправки автобусів, адже без світла заправити автобуси неможливо.

УСІ зміни — у Дозорі
Нові графіки та схеми руху, які діятимуть з 1 грудня, будуть відображені у Дозорі. Згідно з договорами, усі автобуси, які працюють на маршрутах у Рівному обладнані GPS та підключені до Дозору.





На правах реклами