02.12.2022, 11:18

Як заощадити час на приготуванні страв для всієї родини?

Кожна жінка мріє про це.
Адже час - це найцінніший і непоправний ресурс, тому у пріоритеті кожної господині швидкі рецепти смачних страв.
Але як зекономити свій час?

Давайте розглянемо, що можна робити для оптимізації процесів на кухні:

Перше що потрібно зробити - організувати свій простір і дотримуватись правил зберігання.
Необхідно звільнити простір навколо миття, це та зона, де відбувається процес підготовки продуктів.

Друге, що необхідно зробити – виділити місце для кулінарних приладів.
Зробіть ревізію та розкладіть їх у зручні невеликі лотки, виділіть для них місця на полицях.

Третє - зберігайте групи схожих предметів в одному місці.
Усі каструлі складете в одне місце, сковорідки в інше, крупи та макарони на одну полицю, а каву та чай на іншу. Так ви полегшите пошук потрібних предметів і процес приготування їжі займатиме менше часу.

Четверте-наведіть порядок із зберіганням круп, бобових.
Найчастіше вони зберігаються в пакетах, хаотично лежать у ящику або на полиці і складно щось взагалі знайти.
Найекологічніший і практичніший спосіб - пересипати їх у прозорі скляні контейнери з кришками в виставити в одне місце. Так ви бачите яка крупа чи бобові перед вами, скільки їх у контейнері і чи не час її підкупити.

Ще один важливий момент:
Залишайте на полицях і шафах трохи вільного простору, вам буде легше брати і ставити речі на місце.