Ми у Facebook
02.12.2022, 17:35

Криваві “подарунки” отримали українські посольства за кордоном

Сьогодні посольства та консульства України у шести країнах отримали закривавлені посилки, у пакетах також були очі тварин. Офіційну заяву щодо інцидентів зробив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, на своїй Facebook сторінці.
"Пакунки почали надходити після теракту в Іспанії, зокрема їх відправили в посольство Угорщини, Нідерландів, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, а також консульство в Брно. У пакунках знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання", - зазначив він.

Ніколенко також додав, що вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося. Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну, але, як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни.

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що це пряме і нахабне залякування України.

"Це були листи не лише з вибухівкою, а з іншою речовиною. Всередині цих конвертів символічна погроза, передана Україні. Усі конверти були просякнуті червоною рідиною. Це залякування України", - наголосив міністр.

Зазначається, що українська сторона взаємодіє із правоохоронцями іноземних країн задля розслідування всіх випадків погроз, встановлення причетних осіб та притягнення їх до відповідальності. За дорученням Дмитра Кулеби всі українські посольства та консульства переведені в режим посилених заходів безпеки.


Нагадаємо, 30 листопада на території українського посольства в Мадриді пролунав вибух. Через нього госпіталізували чоловіка. На місце події прибула іспанська поліція та вибухотехніки, територію дипломатичного відомства оточили. Пізніше посол України в Іспанії Сергій Погорельцев розповів, що пакунок із вибухівкою адресували особисто йому, проте секретарка запідозрила небезпеку та викликала охоронця, щоб той перевірив вміст посилки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ