08.12.2022, 15:06

Король всіх сирів «Сир Панір»: як приготувати вдома

Ви можете додати панір у салат, посмажити на сковороді або на грилі і їсти з варенням як десерт або з гострим соусом як закуску.
Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!

Інгредієнти:
Молоко – 1 л
Сіль за смаком
Оцет (9%) – приблизно 6-7 г
Лимонна кислота – приблизно 2-3 г

Якщо хочете панір пом'якше - додайте оцет, а якщо твердіше - лимонну кислоту.

Приготування:
1. Молоко ставимо на вогонь та доводимо до 90-96°C. Вливаємо кислоту (лимонну або оцет) до появи перших пластівців.
2. Коли сироватка відокремиться від маси, звісьте її на друшляк з марлею або сформуйте у форми і посоліть до смаку.
3. Трохи чекаємо відтоку сироватки та просолювання.

Сир готовий! Його можна їсти теплим, а можна прибрати у холодильник.

Приємного вам апетиту!