08.12.2022, 22:17
Дуже смачний домашній сметанник, що тане в роті
Найніжніша начинка - схожа на пломбір, проста тане у роті!
І ідеальне розсипчасте пісочне тісто.
І ідеальне розсипчасте пісочне тісто.
Начинка:
сметана 25% 500гр
цукор-70 гр
яйця-4 шт
ванільний цукор - 1 пакетик
⠀
Тісто:
200 гр вершкового масла
2 яйця
60гр цукрової пудри
400 гр борошна
1ч. розпушувача
0,5 ч.л. солі
⠀
ПРИГОТУВАННЯ:
1) До охолодженого вершкового масла додаємо цукор, сіль, борошно, розпушувач. Перетираємо всі інгредієнти долонями у крихту.
У крихту вливаємо перемішані яйця і замішуємо тісто, хвилин 7 мінімум, потім вбираємо в холодильник на 15 хв.
⠀
2) Поки тісто відпочиває, приступимо до начинки. Для цього з'єднуємо в мисці сметану, яйця, цукор, ванільний цукор і перемішуємо (краще міксером або блендером)
⠀
3) Розподіляємо тісто, щоб вийшли бортики, я роблю спочатку раками, потім ложкою, так дно виходить рівним, а розріз красивим. І виливаємо начинку.
⠀
4) Відправляємо випікатися в розігріту духовку за температури 170 приблизно 35-40хвилин.
⠀
5) І найважливіше. Відразу після запікання начинка здається по консистенції як желе - так і має бути! Потрібно повністю дати охолонути і пиріг стабілізується і стане ідеальним.
ПІСЛЯ ПОВНОГО ОСТИГАННЯ - приберіть в холодильник на 3 години.
сметана 25% 500гр
цукор-70 гр
яйця-4 шт
ванільний цукор - 1 пакетик
⠀
Тісто:
200 гр вершкового масла
2 яйця
60гр цукрової пудри
400 гр борошна
1ч. розпушувача
0,5 ч.л. солі
⠀
ПРИГОТУВАННЯ:
1) До охолодженого вершкового масла додаємо цукор, сіль, борошно, розпушувач. Перетираємо всі інгредієнти долонями у крихту.
У крихту вливаємо перемішані яйця і замішуємо тісто, хвилин 7 мінімум, потім вбираємо в холодильник на 15 хв.
⠀
2) Поки тісто відпочиває, приступимо до начинки. Для цього з'єднуємо в мисці сметану, яйця, цукор, ванільний цукор і перемішуємо (краще міксером або блендером)
⠀
3) Розподіляємо тісто, щоб вийшли бортики, я роблю спочатку раками, потім ложкою, так дно виходить рівним, а розріз красивим. І виливаємо начинку.
⠀
4) Відправляємо випікатися в розігріту духовку за температури 170 приблизно 35-40хвилин.
⠀
5) І найважливіше. Відразу після запікання начинка здається по консистенції як желе - так і має бути! Потрібно повністю дати охолонути і пиріг стабілізується і стане ідеальним.
ПІСЛЯ ПОВНОГО ОСТИГАННЯ - приберіть в холодильник на 3 години.


Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 6061Інші статті рубрики:
Лютий 2023: Коли краще стригти волосся, щоб швидко росло

Важливо обирати не лише вправного майстра, але й сприятливий час. Місячний календар стрижок зорієнтує, коли краще йти змінювати свій образ.
переглядів: 524
День ангела у Тимофія: Як привітати іменинника

4 лютого День ангела відзначає Тимофій. Цей апостол був улюбленим учнем апостола Павла.
переглядів: 521
Коли віряни святкуватимуть Великдень у 2023 році

Дата святкування Великодня нестабільна, її розраховують залежно від дня першого повного місяця після дня весняного рівнодення.
переглядів: 1369
Місяць буде нелегкий: Магнітні бурі у лютому 2023

У лютому очікуються сильні магнітні бурі.
переглядів: 1496
Качка в медовому соусі з рожевим перцем: готуємо

Качині грудки за таким рецептом виходять дуже смачними і красивими, з рум'яною скоринкою і тонким приємним ароматом.
переглядів: 397