Ми у Facebook
08.12.2022, 22:17

Дуже смачний домашній сметанник, що тане в роті

Найніжніша начинка - схожа на пломбір, проста тане у роті!
І ідеальне розсипчасте пісочне тісто.
Начинка:
сметана 25% 500гр
цукор-70 гр
яйця-4 шт
ванільний цукор - 1 пакетик

Тісто:
200 гр вершкового масла
2 яйця
60гр цукрової пудри
400 гр борошна
1ч. розпушувача
0,5 ч.л. солі

ПРИГОТУВАННЯ:
1) До охолодженого вершкового масла додаємо цукор, сіль, борошно, розпушувач. Перетираємо всі інгредієнти долонями у крихту.
У крихту вливаємо перемішані яйця і замішуємо тісто, хвилин 7 мінімум, потім вбираємо в холодильник на 15 хв.

2) Поки тісто відпочиває, приступимо до начинки. Для цього з'єднуємо в мисці сметану, яйця, цукор, ванільний цукор і перемішуємо (краще міксером або блендером)

3) Розподіляємо тісто, щоб вийшли бортики, я роблю спочатку раками, потім ложкою, так дно виходить рівним, а розріз красивим. І виливаємо начинку.

4) Відправляємо випікатися в розігріту духовку за температури 170 приблизно 35-40хвилин.

5) І найважливіше. Відразу після запікання начинка здається по консистенції як желе - так і має бути! Потрібно повністю дати охолонути і пиріг стабілізується і стане ідеальним.
ПІСЛЯ ПОВНОГО ОСТИГАННЯ - приберіть в холодильник на 3 години.





На правах реклами